Un român din Italia, executat în stil mafiot cu 13 gloanţe. Firul anchetei interminabile duce la o grupare criminală

Un român din Italia, executat în stil mafiot cu 13 gloanţe. Firul anchetei interminabile duce la o grupare criminală

Nicolas Adrian Giuroiu, un român de 28 de ani, a fost ucis de o grupare criminală din Italia. El a fost răpit, împuşcat în mâini şi picioare, iar la final executat cu foc de armă în inimă. Mai mulţi mafioţi au fost deja condamnaţi, iar un nou proces a fost recent deschis, relatează Adevărul .

Procesul a debutat în aceste zile în Italia, la Curtea de Assis din Latina. Presa italiană scrie că este vorba de ancheta „Reset” privind uciderea lui Nicolas Adrian Giuroiu, românul răpit în Borgo Sabotino în martie 2014, ucis şi apoi ascuns într-un canal pe terenul unei ferme din apropierea localităţii Cisterna.

Anterior acestui proces, în 2017, judecătorii Curţii a III-a de Apel de la Roma l-au condamnat, sub acuzaţia de omor calificat, pe Manuel Ranieri la 24 de ani şi trei luni de închisoare, după ce iniţial a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Alţi doi tineri au fost condamnaţi pentru aceeaşi crimă. Unul dintre ei, fratele lui Manuel Ranieri, a fost condamnat la opt ani, la un tribunal pentru minori. Totodată, un alt român, Ionuţ Adrian Ginga, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, notează Asknews.it .

Potrivit sursei citate, scandalul care s-a terminat fatal oentru Nicolas Adrian Giuroiu ar fi izbucnit din cauza unor tinere, se pare prostituate. Cel puţin una dintre fete ar fi şi ea româncă.

Latina Today scrie că în prezent sunt judecaţi fraţii Angelo şi Salvatore Travali, acuzaţi şi ei de crimă, dar într-un alt dosar ce ţine de moartea lui Giuroiu. Marţi, 31 martie, au fost audiaţi un anchetator al poliţiei judiciare şi un consultant al procurorului raional anti-mafia care a condus ancheta şi care a fost reprezentat în sala de judecată de procurorul Corrado Fasanelli.

Următoarea audiere va avea loc pe 27 iunie, când fraţii Ranieri şi Ginga vor fi şi ei aduşi în faţa instanţei, chiar dacă au fost deja judecaţi şi condamnaţi într-un alt dosar ce ţine de moartea lui Giuroiu.

Ce s-a întâmplat

Pe 8 martie 2014, românul Nicolas Adrian Giuroiu, rezident în localitatea italiană Formello, a fost găsit într-o canalizare, pe terenul unei fermec. Criminaliştii au descoperit că a fost executat cu 13 gloanţe, iar după ce a fost ucis, criminalii i-au legat câteva greutăţi pentru ca trupul lipsit de viaţă să se scufunde. Se pare că Giuroiu a fost atras într-o capcană de o femeie, iubita unuia dintre fraţii Ranieri.
Maşina condusă de român a fost lovită în plin de vehiculul fraţilor Travali, cunoscuţi şi ei în lumea crimei organizate. Anchetatorii au obţinut şi o filmare în care se vede cum maşina lui Giuroiu, o Toyota, e urmărită de Dacia în care s-ar fi aflat fraţii Ranieri şi Ionuţ Ginca. În înregistrare nu apare însă şi cadrul în care Dacia loveşte Toyota românului.
Câţiva ani mai târziu, în 2020, anchetatorii au descoperit în imagini şi un Smart alb, la volanul căruia se afla Angelo Travali, gonind după cele două maşini. Travali apare şi într-o altă anchetă a procurorilor anti-Mafia, în operaţiunea antidrog „Arco".
În alte imagini a apărut Angelo Travali în faţa casei traficantului de droguri Gianluca Ciprian, implicat şi el în acest caz. Cei doi au fost înregistraţi în timp ce comentau pe marginea crimei, iar informaţiile au fost folosite în proces.
În pofida condamnărilor din dosarele anterioare, cazul nu este deodamdată închis, iar un nou proces ar urma să facă lumină şi să lămurească, fie şi după opt ani de zile, toate detaliile morţii lui Giuroiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria