Un rus a fost prins de ofițerii FSB înainte de a arunca în aer un centru militar de înrolare

Un rus a fost prins de ofițerii FSB înainte de a arunca în aer un centru militar de înrolare

Un tânăr de 30 de ani din Rusia a fost reținut de FSB, fiind acuzat că pregătea un act terorist asupra biroului procurorului și a biroului de înrolare militară din Cherkessk, relatează agenția rusă de presă TASS . Două dispozitive explozive improvizate au fost găsite la domiciliul suspectului în urma perchezițiilor.

Angajat al FSBFoto: Profimedia Images

Potrivit serviciului secret al Federației Ruse, tânărul care voia să arunce în aer centrul de înrolare din Cherkessk ar fi un susținător al organizației Sectorul de Dreapta, interzisă în Rusia, deoarece apără identitatea națională ucraineană.

FSB susține că tânărul născut în 1992 din în orașul Cherkessk din Republica Karachay-Cherkessia este „adept al ideologiei neonaziste” și „ nutrea intenții de a comite acte teroriste împotriva membrilor forțelor de ordine republicane și a militarilor sub auspiciile organizației Sectorul de Dreapta”.

Ofițerii serviciilor secrete din Rusia mai spun că suspectul reținut voia să ajungă în Ucraina după comiterea actul terorist.

În timpul perchezițiilor la domiciliul său, FSB a găsit două dispozitive explozive improvizate de 3 kilograme, alte componente pentru fabricarea dispozitivelor, planurile clădirilor procuraturii și biroului înrolare militară, precum și în mijloacele de comunicare cu alți membri ai organizației Sectorul de Dreapta.

FSB îl anchetează pe tânărul de 30 de ani pentru „pregătirea unui act terorist" și pentru „participarea la o organizație extremistă".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori