Un serviciu religios la Catedrala St. Paul marchează începerea evenimentelor legate de sărbătorirea reginei Elisabeta a II-a

Un serviciu religios la Catedrala St. Paul marchează începerea evenimentelor legate de sărbătorirea reginei Elisabeta a II-a

La sfârșitul acestei săptămâni Marea Britanie își sărbătorește în mod oficial suverana, regina Elisabeta a II-a, care a împlinit 90 de ani în 21 aprilie, în deschiderea manifestărilor de vineri fiind programat un serviciu religios la Catedrala londoneză St. Paul în onoarea celui mai longeviv monarh britanic, conform Reuters.

În afara aniversării oficiale a reginei, în cadrul serviciului religios la care participă membri ai familiei regale, demnitari și premierul David Cameron, este sărbătorit și prințul consort Philip, duce de Edinburgh, care a împlinit vineri 95 de ani.

Regina, care se află pe tronul Regatului Unit de 64 de ani, a împlinit 90 de ani în 21 aprilie, însă conform tradiției evenimentele legate de aniversarea sa sunt organizate vara. Ea și-a serbat în mod oficial ziua în luna iunie.

Pentru a marca această ocazie a fost prezentat și cel de-al șaselea și ultim portret din seria de fotografii realizate de fotografa americană Annie Leibovitz, în diferiți ani, cu ocazia zilei de naștere a suveranei. În acest portret regina apare alături de soțul său la reședința de la Castelul Windsor.

Apoi, în cursul zilei de sâmbătă, regina Elisabeta a II-a va asista la tradiționala paradă Trooping the Colour, din centrul Londrei, la care participă soldați în uniforme de ceremonie, urmată de un survol al Royal Air Force pe deasupra Palatului Buckingham.

În încheiere, regina va fi gazda 'The Patrons Lunch', o petrecere stradală pentru 10.000 de invitați ce se va desfășura pe bulevardul Mall care duce spre Palatul Buckingham, eveniment organizat de nepotul său, Peter Phillips, fiul prințesei Anne din căsătoria cu căpitanul Mark Phillips. Peter Phillips nu deține niciun titlu sau rang nobiliar și este cel mai mare nepot al reginei și al 13-lea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

Oaspeții acestei petreceri fac parte din cele peste 600 de organizații caritabile aflate sub patronajul reginei, iar evenimentul va fi transmis pe ecrane gigantice amplasate în parcurile londoneze.

De asemenea, cu această ocazie, milioane de cetățeni britanici sunt așteptați să participe la petrecerile stradale organizate peste tot în Marea Britanie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…