Un videoclip cu nașterea unui pui de girafă Rothschild, viral pe internet

Un videoclip cu nașterea unui pui de girafă Rothschild, viral pe internet

Gradina zoologică din Chester, nord-vestul Angliei, a dat publicității joi un videoclip și noi fotografii cu puiul de girafă Rothschild, a cărui naștere a făcut recent senzație online, informează Xinhua.

Sursa foto: chesterzoo.org

Puiul, în vârstă de o săptămână, a devenit un star pe internet după ce 20 de milioane de persoane din întreaga lume au văzut filmulețul în care acesta cade de la aproape doi metri pe fânul moale în timpul nașterii.

Girafele Rothschild sunt o specie extrem de rară, amenințată cu dispariția, care numără în prezent mai puțin de 1.600 de exemplare care trăiesc în sălbăticie.

Puiul a fost numit "Narus" după o vale din Parcul Național Kidepo din Uganda, unde zoologii din Chester depun eforturi pentru a salva speciile amenințate.

"Puii se ridică în picioare la câteva minute de la naștere, dar având picioarele acelea lungi, mai poate să dureze un pic până se obișnuiesc", a explicat Tim Rowlands, de la Chester Zoo, precizând că puiul se simte foarte bine.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...