Unde a stat ascuns timp de 6 luni un rus abandonat de camarazii săi în Harkov

Unde a stat ascuns timp de 6 luni un rus abandonat de camarazii săi în Harkov

Un militar rus, în vârstă de 42 de ani, membru al Brigăzii ruse 27, care a stat ferit de ochii lumii timp de șase luni în clădiri părăsite după ce forțele ucrainene au preluat controlul asupra regiunii Harkov a fost arestat de poliția ucraineană, relatează The Guardian.

Soldatul rus a stat ascuns timp de șase luni. Foto hk.npu.gov.ua

Polițiștii ucraineni regionali l-au reținut pe soldat în timp ce patrulau prin satele din zona Kupiansk-Vuzlovyi.

După ce a fost percheziționat, s-a dovedit că bărbatul, care este din regiunea Moscovei, era un militar al Brigăzii 27 a Federației Rusă. Deținutul a susținut că s-a ascuns de la eliberarea districtului Kupiansk de către forțele armate ale Ucrainei”, se arată într-un comunicat al poliției.

Militarul, care purta haine civile, s-ar fi pierdut în vreme ce fugea de contraofensiva ucraineană din luna septembrie a anului 2022. Pentru moment nu se știe cum a reușit să stea ascuns timp de șase luni de la retragerea forțelor ruse.

De asemenea, autoritățile ucrainene nu au publicat alte amănunte în prezent.

Trupele ruse se confruntau cu bombardamente și în regiunile din sud în timpul contraofensivei ucrainene din regiunea Harkov. În doar câteva zile, forțele ucrainene au reușit să înlăture armata lui Putin de pe o suprafață de peste 6.000 de km pătrați și au consolidat controlul asupra regiunii Harkov, arborând steaguri în orașele și satele care fuseseră ocupate de trupele ruse timp de șase luni.

Trupele ucrainene i-au scos pe ruși din pivnițele și pădurile unde se ascundeau.

Ulterior, autoritățile ucrainene au efectuat o operațiune de căutare a soldaților ruși care fuseseră abandonați sau care rămăseseră pentru a acționa ca sabotori.

Autoritățile au fost informate cu privire la prezența unui grup rusesc de diversiune-infiltrare în zonă și au introdus o stare de asediu mai strictă în oraș, care va dura acum de la ora 17.00 până la 6.30, pentru a preveni producerea de victime în rândul civililor în timp ce soldații și poliția se află în căutarea infiltraților ruși. Vă rugăm să tratați situația cu înțelegere. Rămâneți calmi și ajutați forțele de apărare să elimine forțele rusești”, a afirmat luni Oleksandr Prokudin, liderul administrației militare regionale din Herson.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren