Ungaria face pregătiri la frontiera cu România pentru a putea ridica un gard în 10 zile dacă va fi necesar (ministru)

Ungaria face pregătiri la frontiera cu România pentru a putea ridica un gard în 10 zile dacă va fi necesar (ministru)

Ungaria face pregătiri la frontiera cu România pentru a putea ridica un gard în termen de zece zile dacă va fi necesar, a declarat miercuri ministrul de interne Sandor Pinter, care a anunțat că țara sa va trimite mai mulți militari și polițiști pentru a patrula la granițele sale sudice, relatează Reuters și MTI.

Ungaria a construit deja garduri la frontierele sale cu Serbia și Croația, menționează agenția de știri britanică.

'Ungaria va consolida protecția la frontierele sale și declarăm situație de criză pentru întreaga țară din cauza migrației', a afirmat Sandor Pinter.

El a precizat că Slovenia, Croația și Serbia au luat, toate, măsuri pentru a limita numărul de migranți cărora le permit să le treacă frontierele care sunt valabile de la miezul nopții.

Pinter a spus că aceste țări acceptă migranți doar în baza regulilor Schengen pentru frontiera externă a UE, respectiv persoanele cu vize și pașapoarte valabile.

El a precizat că nu se știe cum vor reacționa la aceste decizii refugiații și migranții care se află deja în aceste țări.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...