Ungaria suspendă compensaţiile pentru deţinuţii din penitenciarele supraaglomerate

Ungaria suspendă compensaţiile pentru deţinuţii din penitenciarele supraaglomerate

Printr-o lege adoptată marţi de Parlament, Ungaria a suspendat procesele intentate statului de deţinuţii care reclamă condiţiile necorespunzătoare din penitenciare, transmite dpa.

Reglementarea suspendă plata compensaţiilor în astfel de speţe până în 15 iunie, când guvernul condus de premierul Viktor Orban trebuie să definitiveze legislaţia în materie.

Multe închisori din Ungaria sunt supraaglomerate, iar deţinuţii sunt ţinuţi în spaţii mai mici decât cele prevăzute de legile europene şi chiar de cele naţionale, ceea ce constituie temeiul unor procese.

Potrivit dpa, există temeri că guvernul de la Budapesta intenţionează să interzică complet acordarea de compensaţii pentru condiţiile de detenţie. Orban a lansat o serie de atacuri împotriva puterii judecătoreşti şi i-a acuzat pe avocaţii deţinuţilor că intenţionează să obţină acorduri în beneficiul propriu, pe seama ţării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?