Unităţi care au participat la manevrele din Crimeea revin în cazărmi, anunţă Ministerul Apărării rus

Unităţi care au participat la manevrele din Crimeea revin în cazărmi, anunţă Ministerul Apărării rus

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat miercuri că unităţile care şi-au încheiat manevrele militare în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, se întorc în cazărmile în care sunt încartiruite cu titlu permanent, transmite EFE.

"Unităţile din districtul militar Sud care şi-au încheiat participarea la exerciţiile tactice în poligoane din peninsula Crimeea se îndreaptă cu trenul către locurile de încartiruire permanentă. În momentul sosirii, echipamentul va fi trecut în revistă şi pregătit pentru următoarea fază a antrenamentelor de luptă", a informat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

Totodată, potrivit Reuters, ministerul rus a publicat un video cu o coloană de tancuri şi vehicule militare care părăsesc Crimeea. Şi televiziunea rusă a prezentat imagini pe timp de noapte cu un tren foarte lung care transporta blindate şi traversa podul de peste strâmtoarea Kerci, care face legătura dintre Marea Neagră şi Marea Azov, relatează AFP. Iar comunicatul ministerului rus precizează că un tren care transporta armament greu a traversat deja podul care face legătura între peninsula Crimeea şi Rusia continentală.

Un convoi separat cu vehicule militare a traversat un alt pod, potrivit agenţiei TASS, care a citat declaraţii ale armatei ruse.

Pe de altă parte, ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov a declarat miercuri că ultimele evaluări privind ameninţările nu conţin "nimic neaşteptat" şi sunt concordante cu opiniile anterioare, transmite Reuters.

Într-o intervenţie televizată, Reznikov a afirmat că forţele armate ucrainene continuau manevrele militare la nivel naţional, la care urmează să ia parte şi ataşatul militar al Belarusului, stat vecin aliat al Rusiei, dar care a dat asigurări Kievului că, dinspre teritoriul său, nu există niciun fel de ameninţare militară.

Reznikov a mai spus că va participa joi la o "reuniune virtuală" cu miniştrii apărării ai ţărilor NATO.

Marţi, Moscova a anunţat o retragere parţială a militarilor săi desfăşuraţi de două săptămâni la frontierele Ucrainei, un semnal de detensionare după două luni de temeri privind o invazie iminentă a Rusiei. Europenii şi americanii aşteaptă însă în continuare dovada unei retrageri militare ruse de amploare, declarându-se de un optimism prudent.

Rusia nu a precizat nici amploarea şi nici calendarul acestei retrageri, notează France Presse, care aminteşte că peste 100.000 de militari şi echipament greu au fost desfăşuraţi - potrivit occidentalilor - la frontierele ucrainene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...