Unul dintre capii protestelor împotriva presupusei ”dictaturi sanitare” a depus la Avocatul Poporului un memoriu al avocatului Gheorghe Piperea prin care îi cere lui Renate Weber să atace la CCR Legea carantinei individuale

Unul dintre capii protestelor împotriva presupusei ”dictaturi sanitare” a depus la Avocatul Poporului un memoriu al avocatului Gheorghe Piperea prin care îi cere lui Renate Weber să atace la CCR Legea carantinei individuale

Avocatul Dan Chitic, unul dintre liderii protestelor de săptămânile trecute împotriva măsurilor de protecție luate de autorități, a depus luni la Avocatul Poporului un memoriu prin care îi cere lui Renate Weber să conteste la Curtea Constituțională noua lege care permite carantinarea și izolarea individuală a pacienților infectați cu Covid-19, scrie G4Media .

Chitic, un personaj promovat intens de publicația rusă de propagandă Sputnik, a anunțat pe pagina sa de Facebook că memoriul a fost realizat de avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut pentru inițiativele legislative îndreptate împotriva băncilor.

Cei doi susțin că legea ar încălca nejustificat drepturile și libertăților cetățenești. Legea a fost votată de o largă majoritate.

De notat că în absența unei legi care să permită carantinarea și izolarea individuală, numărul pacienților infectați cu Covid-19 care au plecat din spital a crescut exponențial.

Avocatul Dan Chitic este promovat intens de Sputnik, cu zeci de articole care promovează acțiunile, declarațiile și poziționările sale. El este invitat constant la România TV, postul fondat de Sebastian Ghiță, unde își expune ideile critice la adresa parcursului pro-european și pro-atlantic al României.

Chitic este fondator al unui partid ”patriotic” împreună cu fostul colonel SRI Dan Dragomir, condamnat definitiv într-un dosar de corupție și fugit din țară. Între timp, cei doi s-au certat, după cum arată dialogurile lor pe Facebook.

Chitic promovează ROEXIT, ieșirea României din UE. În ianuarie 2019, Chitic a reluat tema ROEXIT, lansată în premieră de Daniel Dragomir, după ce Parlamentul European a votat un proiect de regulament care prevede că executivul european poate tăia fondurile UE pentru statele membre care încalcă statul de drept.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”