Unul dintre cei mai cunoscuți exorciști, preotul Gabriele Amorth, a încetat din viață la 91 de ani

Unul dintre cei mai cunoscuți exorciști, preotul Gabriele Amorth, a încetat din viață la 91 de ani

Preotul Gabriele Amorth, unul dintre cei mai cunoscuți exorciști din lume, a încetat din viață sâmbătă, la Roma, în clinica în care fusese internat pentru probleme pulmonare, potrivit EFE și AFP.

S-a născut în 1925 la Modena, a devenit membru al Societății Sf. Paul în 1947 și a devenit preot în 1951, iar în 1985 a fost numit exorcist oficial al Diocezei de Roma.

Gabriele Amorth spunea că de-a lungul vieții realizase 70.000 de ședințe de exorcism.

A scris numeroase cărți pe această temă. Cartea sa "Dio piu bello del diavolo" (Dumnezeu este mai frumos decât diavolul) este considerată testamentul său uman și spiritual.

A fost fondator al Asociației Internaționale a Exorciștilor (1990), pe care a prezidat-o până în anul 2000 și care numără în prezent circa 250 de exorciști în 30 de țări.

Vaticanul a recunoscut Asociația Internațională a Exorciștilor în 2014, sprijinind o practică pe care nu o admit sau apreciază toate Bisericile.

Mai des decât predecesorii săi, papa Francisc menționează prezența nocivă a "diavolului", a "demonului", a "Satanei" în lume, precum și necesitatea de a lupta prin diferite mijloace împotriva ei, menționează AFP.

Recent, cu prilejul unei slujbe în memoria preotului francez Jacques Hamel, ucis de jihadiști în biserica sa în luna iulie, Suveranul Pontif a afirmat că a ucide în numele lui Dumnezeu este "satanic".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…