UPDATE Alba: Carduri bancare și documente ridicate de la cele două surori care au prejudiciat 108 clienți ai unei bănci

UPDATE Alba: Carduri bancare și documente ridicate de la cele două surori care au prejudiciat 108 clienți ai unei bănci

Carduri bancare, înscrisuri, documente și tipizate de uz bancar au fost ridicate vineri de polițiști de la domiciliile celor două angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna, suspectate că au creat un prejudiciu de peste 3,2 milioane de lei unui număr de 108 clienți.

Cele două femei, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de 'delapidare' și 'înșelăciune', au fost identificate și conduse vineri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba pentru a fi audiate, urmând să fie luate față de acestea măsuri legale, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

"Totodată, cu ocazia perchezițiilor efectuate la cele patru locații din Zlatna și Tăuți, au fost identificate carduri bancare, înscrisuri, documente și tipizate de uz bancar, care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor", menționează sursa citată. Cu ocazia perchezițiilor, nu au fost găsite sume de bani.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 — 2016, angajatele unei agenției bancare și-ar fi însușit sume de bani, depuse de clienții băncii în conturile personale de depozit, menționează IPJ.

'Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienți ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operațiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însușindu-și banii și eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor și au fost introduse în circuitul bancar' mai menționează sursa citată.

Și reprezentanții CEC Bank derulează o anchetă internă la agenția Zlatna, după ce mai multe persoane susțin că au rămas fără bani în conturi, iar în cazul în care se va dovedi că sunt implicați angajați ai băncii, instituția îi va despăgubi pe clienții afectați. "CEC Bank cunoaște situația creată la agenția Zlatna, județul Alba, și este în curs o anchetă internă. Banca oferă tot sprijinul autorităților în acest caz, iar în situația în care acestea vor dovedi implicarea salariaților sucursalei în astfel de acte, Banca va lua măsurile care se impun, inclusiv de despăgubire a clienților afectați", au declarat, la sfârșitul lunii august, reprezentanții băncii.

Cele două angajate cercetate pentru delapidare și înșelăciune sunt surori.


AGERPRES/ (AS — autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”