UPDATE Argeș: Mii de sindicaliști de la Dacia, la mitingul pentru urgentarea construirii autostrăzii Pitești-Sibiu

UPDATE Argeș: Mii de sindicaliști de la Dacia, la mitingul pentru urgentarea construirii autostrăzii Pitești-Sibiu

Mii de sindicaliști de la Dacia s-au strâns luni în piața centrală din orașul Mioveni, unde se desfășoară un miting pentru susținerea unor obiective de interes național, precum urgentarea construcției autostrăzii Pitești - Sibiu.

Protestul a început cu intonarea imnului național, după care participanții la miting au scandat lozinci antiguvernamentale și au cerut măsuri concrete pentru urgentarea proiectelor de infrastructură și protejarea industriei românești.

"Primul obiectiv este autostrada Sibiu-Pitești. Cel de-al doilea, care nu este mai puțin important decât primul, este programul Rabla. Dacă programul Rabla nu este continuat (...) riscăm până la 30 de zile de șomaj tehnic anul acesta", a spus liderul Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), Nicolae Pavelescu.

Alți lideri sindicali care au luat cuvântul și-au anunțat intenția de a organiza proteste la București, în cazul în care angajații vor intra în șomaj tehnic. De asemenea, Nicolae Pavelescu nu a exclus organizarea unui miting la Pitești în următoarele luni, dacă cererile sindicaliștilor nu vor fi ascultate.

Potrivit reprezentanților SAD, la miting participă aproximativ 8.000 de oameni, membri de sindicat de la Dacia și societățile furnizoare, precum și familiile acestora.

SAD solicită guvernanților și clasei politice accelerarea lucrărilor premergătoare și demararea urgentă a construcției autostrăzii Pitești — Sibiu, susținerea vânzării autoturismelor din producția autohtonă și, pentru a evita transformarea României în groapa de gunoi a Europei, modificări legislative care să descurajeze importul de mașini second-hand, modificarea legislației în vederea introducerii contractelor de muncă la nivel național și de ramură și asigurarea unei asistențe medicale la standarde europene, ținând cont de necesitățile sanitare ale locuitorilor din Mioveni și din împrejurimi.

Sindicatul precizează că finalizarea autostrăzii Pitești — Sibiu va genera mii de locuri de muncă și le va consolida pe cele existente, iar 'tergiversarea continuă a demarării lucrărilor induce ideea că există alte interese de a submina această importantă lucrare, finanțată de fapt cu bani europeni'.

Alte două mitinguri de amploare, care au avut ca punct central urgentarea construirii tronsonului de autostradă dintre Pitești și Sibiu, au fost organizate de sindicaliștii de la Dacia în anii 2014 și 2015.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 Așa o fi?

5 Mai există DNA?