UPDATE Bistrița-Năsăud: Autorul jafului de banca din Bistrița a fost externat în cursul serii și va fi dus la audieri

UPDATE Bistrița-Năsăud: Autorul jafului de banca din Bistrița a fost externat în cursul serii și va fi dus la audieri

UPDATE ORA 22.05 Autorul jafului de la o unitate bancară din Bistrița, care a fost rănit în urma schimbului de focuri cu polițiștii ce a condus la reținerea sa, a fost externat marți seara din Spitalul de Urgență Județean din Bistrița, potrivit unui comunicat de presă remis de unitatea medicală.

*Autorul jafului dintr-o bancă din Bistrița a fost eliberat recent din penitenciar

"Agresorul ofițerului MAI implicat în schimbul de focuri din aceasta după-amiază nu a necesitat internare în spital și a fost externat din Unitatea de Primiri Urgențe cu diagnosticul plagă transfixiantă în treimea superioară a coapsei drepte", se arată în comunicat.

Bărbatul, care este din Bistrița, are 35 ani și este cunoscut cu antecedente penale în țară și în Italia, va fi dus la audieri și își va petrece noaptea în centrul de arest preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Bărbatul este acuzat de tâlhărie calificată, tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

UPDATE ORA 18.29 Bistrița-Năsăud: Autorul jafului, reținut la doar câteva străzi distanță de unitatea bancară

Autorul jafului armat comis marți, 5 iulie, la o bancă din Bistrița este din municipiu și are 35 de ani, a declarat pentru AGERPRES șeful Poliției Municipale Bistrița, Ioan Moldovan.

Autorul jafului armat comis în urmă cu o săptămână la o unitate bancară din Bistrița a fost reținut, marți după-amiază, în urma unei descinderi a polițiștilor în cartierul Subcetate din municipiu, aflat la doar câteva străzi distanță de banca unde a fost comisă tâlhăria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Alexandra Vereșezan, înainte de a fi reținut, bărbatul a tras cu o armă asupra oamenilor legii și a rănit un polițist în braț. Atât autorul jafului, cât și polițistul au fost duși la Spitalul de Urgență Județean din Bistrița.

Polițistul rănit în urma schimbului de focuri cu autorul jafului va fi transportat cel mai probabil la o unitate spitalicească din Târgu Mureș.

Polițiștii bistrițeni așteaptă decizia Spitalului Județean Bistrița în ceea ce-l privește pe autorul jafului care a fost, de asemenea, rănit pentru a vedea dacă acesta va rămâne internat peste noapte la unitatea din Bistrița sau va putea fi condus la sediul IPJ Bistrița-Năsăud pentru audieri.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihaela Mastan, a declarat pentru AGERPRES că ambele persoane sunt conștiente și stabile hemo-dinamic. Polițistul prezintă o plagă împușcată în brațul stâng și o fractură de humerus stâng, iar agresorul are o plagă împușcată în coapsă.

UPDATE ORA 18.02 Autorul jafului armat comis în urmă cu o săptămână la o unitate bancară din Bistrița a fost reținut, marți după-amiază, în urma unei descinderi a polițiștilor în cartierul Subcetate din municipiu, aflat la doar câteva străzi distanță de banca unde a fost comisă tâlhăria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Alexandra Vereșezan, înainte de a fi reținut, bărbatul a tras cu o armă asupra oamenilor legii și a rănit un polițist în braț.

Atât autorul jafului, cât și polițistul au fost duși la Spitalul de Urgență Județean din Bistrița.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihaela Mastan, a declarat pentru AGERPRES că ambele persoane sunt conștiente și stabile hemo-dinamic. Polițistul prezintă o plagă împușcată în brațul stâng și o fractură de humerus stâng, iar agresorul are o plagă împușcată în coapsă.

Autorul jafului este cunoscut cu antecedente penale, atât în România cât și în Italia, iar recent a fost eliberat condiționat din penitenciar, potrivit biroului de presă al IGPR.

Un bărbat înarmat cu un pistol a pătruns pe 5 iulie în sediul unei unități bancare din municipiul Bistrița și a amenințat o casieră, convingând-o astfel să îi înmâneze o sumă de bani. Bărbatul a reușit să fugă după incident.

ORA 17.49 Autorul jafului de la Bistrița, reținut de polițiști după schimburi de focuri

Autorul jafului de la Bistrița a fost reținut marți, în urma unui schimb de focuri, unul dintre polițiști fiind rănit la braț și transportat la spital.

"De asemenea, autorul va fi dus la spital pentru examinare. Cel în cauză este cunoscut cu antecedente penale, atât în România cât și în Italia, iar recent a fost eliberat condiționat din penitenciar", potrivit biroului de presă al Poliției.
Un bărbat înarmat cu un pistol a pătruns pe 5 iulie în sediul unei unități bancare din municipiul Bistrița și a amenințat o casieră, convingând-o astfel să îi înmâneze o sumă de bani . Bărbatul a reușit să fugă după incident.

AGERPRES / (AS — autori: Daniel Alexandru Florea, Tina Țucui, editori: Marius Frățilă, Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…