UPDATE Botoșani: Marș cu peste 1.000 de persoane pe străzile municipiului reședință de județ

UPDATE Botoșani: Marș cu peste 1.000 de persoane pe străzile municipiului reședință de județ

Peste 1.000 de persoane participă, sâmbătă seară, pentru a patra zi consecutiv, la un marș de protest față de deciziile Guvernului privind modificările codurilor penale.

Manifestanții s-au adunat în Piața Revoluției și au plecat pe jos pe principalele străzi ale municipiului Botoșani. Pe parcurs, aceștia au scandat "Hoții, hoții!", "Jos PSD!", "Jos corupția" și, în același timp, au făcut apel la populație să li se alăture.

"În momentul în care abrogarea se va finaliza, atunci încetăm și noi cu protestele. Nu se poate ca, după atâția ani de la Revoluție, să fim conduși de niște penale care propagă pușcăria ca și cum pușcăria ar fi un merit, ca și cum cine nu are pușcărie nu este un om realizat. Deci, continuăm până abrogarea se va realiza", a declarat Vasile Calimandriuc, unul dintre manifestanți.

După parcurgerea traseului autorizat, protestatarii urmează să revină în Piața Revoluției, unde se estimează că vor rămâne până în jurul orei 22.00.

Jandarmii susțin că nu au fost înregistrate incidente.

Botoșani: Peste 300 de persoane participă la mitingul din Piața Revoluției

Peste 300 de persoane participau, sâmbătă seară, la ora 18,30, la un protest în Piața Revoluției din municipiul Botoșani, în semn de nemulțumire față de deciziile luate marți seară de Guvern cu privire la modificarea și completarea Codurilor penale.

În a cincea zi a de proteste, manifestanții au afișat pancarte cu lozinci împotriva Guvernului și a principalului partid de guvernământ.

"Minciuna mă scoate în stradă. Sunt un om căruia nu-i place așa ceva. Am trei copii care lucrează în trei orașe foarte mari din țară, București, Sibiu și Cluj și am ieșit pentru ei și pentru a spune celor care susțin că corporațiile manipulează salariații că nu este adevărat. Copiii mei au coloană vertebrală", a declarat Rodica Chelariu, una dintre protestatare.

Manifestanții așteaptă ca Guvernul să abroge ordonanța prin care a modificat codurile penale. Ei spun că, atunci când actul normativ modificat va intra în vigoare, vor înceta protestele.

La ora 19.00 este programat a avea loc un marș pe traseul Piața Revoluției—Calea Națională—Sucevei—Primăverii—George Enescu—Marchian.

Ca și în zilele precedente, protestul este autorizat, el urmând să se desfășoare până la ora 22.00.

AGERPRES / (A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Zvon... / PSD vrea să intre la guvernare cu miniștri / Manda, în delegația PSD la întâlnirea secretă de la Vila La…