UPDATE Buzău: BEJ a renumărat buletinele de vot din secții; 710 buletine nu au ajuns în cinci secții

UPDATE Buzău: BEJ a renumărat buletinele de vot din secții; 710 buletine nu au ajuns în cinci secții

UPDATE ORA 11.46 Biroul Electoral Județean (BEJ) Buzău a finalizat renumărarea buletinelor de vot de la toate cele 427 de secții de votare deschise în județ, solicitată de către reprezentanții PSD, fiind constatat că 710 de buletine nu au ajuns la 5 secții din municipiul Buzău, acestea fiind predate de Instituția Prefectului.

* LIVE UPDATE Alegeri parlamentare 2016

Președintele BEJ Buzău, judecătorul Aurel Pușcă, a precizat, pentru AGERPRES, că această situație s-a produs în urma unei "erori umane", greșeala intervenind la la numărarea pachetelor cu buletine de vot destinate celor cinci secții din municipiul Buzău.

ORA 9.15 Buzău: PSD spune că s-au găsit 700 de buletine de vot nedistribuite; prefectul respinge acuzațiile

PSD a cerut Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 10 Buzău renumărarea tuturor buletinelor de vot transmise către cele 427 de secții după ce, în Prefectura Buzău, ar fi fost descoperite peste 700 de buletine netransmise secțiilor de votare din teritoriu, în timp ce prefectul Aurelia Mitrea spune că "acuzațiile sunt nefondate", iar toate buletinele de vot au fost predate cu proces verbal.

"Există suspiciuni de deficiențe majore în organizarea alegerilor, mai multe secții de votare nu au numărul necesar de buletine de vot, după ce s-au descoperit peste 700 de buletine de vot în Prefectură", a declarat președintele organizației județene a PSD Buzău, Marcel Ciolacu, la ieșirea de la urne.

De asemenea, Ciolacu a spus că trebuie să se ia măsuri, indiferent dacă este o tentativă de furt sau doar lipsă de organizare.

Prefectul județului Buzău, Aurelia Mitrea, a declarat pentru AGERPRES că "toate acuzațiile sunt nefondate", ea subliniind că "toate buletinele de vot au fost predate cu proces verbal".

AGERPRES / (A — autor: Dorin Ivan, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...