UPDATE Canada: Șapte morți, printre care un fost ministru, în prăbușirea unui avion de turism

Șapte persoane, printre care un celebru animator de televiziune din Quebec și fost ministru, au murit marți în prăbușirea unui avion de turism ce încerca să aterizeze pe Insulele Madeleine (Magdalen) din Golful Sfântul Laurențiu în estul Canadei, informează France Presse și DPA.

"Confirmăm că cele șapte persoane care se aflau la bordul avionului au murit", a anunțat Sureté du Québec (poliția provincială) pe Twitter.

Un prim bilanț anunțat de Benoit Leblanc, directorul serviciului local de ambulanță, era de șase morți și un supraviețuitor "în stare critică".

Potrivit canalului privat TVA unde era angajat, animatorul de televiziune, fost deputat și fost ministru federal al transporturilor Jean Lapierre se afla la bord cu soția, doi frați și sora sa. Pilotul și copilotul aparatului de asemenea au murit.

Familia Lapierre a plecat de la Montreal cu acest avion marți dimineață pentru a ajunge în arhipelagul natal pentru înmormântarea tatălui lor, care a murit vinerea trecută, a confirmat la TVA primarul din Insulele Madeleine, Jonathan Lapierre.

Avionul s-a prăbușit la ora 12.30 locală (15.30 GMT), în timp ce se apropia de aerodromul de lângă Havre-aux-Maisons.
Bătea vântul și ningea puternic în momentul accidentului, a declarat poliția provincială.

Biroul pentru securitatea transporturilor (BST) din Canada a anunțat trimiterea unei echipe de anchetatori la locul accidentului.

Cele șapte persoane călătoreau într-un avion de turism Mitsubishi MU-2B-60 care decolase dimineața de pe aeroportul Saint-Hubert, la sud de Montreal.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?