UPDATE Circulație rutieră în condiții de iarnă, mai multe localități fără energie electrică

UPDATE Circulație rutieră în condiții de iarnă, mai multe localități fără energie electrică

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în mai multe județe, iar zeci de localități au rămas fără energie electrică din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

ORA 14.37 Maramureș: DN 18 a fost redeschis circulației în zona Pasului Prislop

Traficul rutier a fost reluat pe DN 18, în Pasul Prislop din Munții Pietrosul Rodnei, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Maramureș, Anca Goja.

"Traficul rutier prin Pasul Prislop spre județul Suceava a revenit la normal, copacii doborâți de vânt au fost degajați de pe carosabil, zăpada curățată de utilajele de intervenție. Toate utilajele drumarilor sunt pregătite în continuare, dacă ninsoarea revine în zona de munte" a spus Anca Goja.

Potrivit aceleiași surse, drumarii mai dețin în stoc peste 250 de tone de material antiderapant și pot interveni în caz de necesitate.

Traficul rutier pe un tronson al DN 18, în Pasul Prislop, a fost blocat mai multe ore, din cauza unor copaci doborâți de vânt pe carosabil.

Pe toate drumurile naționale și județene din zona de munte a județului Maramureș se circula, joi, în condiții de iarnă

ORA 14.19 Galați: 18 localități au rămas fără energie electrică, iar opt mașini blocate de zăpadă

Un număr de 18 localități din nordul județului Galați au rămas joi la prânz fără curent electric din cauza viscolului puternic care a afectat liniile de alimentare cu energie electrică, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Potrivit acestuia, opt autoturisme au rămas blocate în zona localităților Drăgușeni și Smulți din cauza faptului că stratul de zăpadă a atins pe carosabil și peste 15 cm. În aceste cazuri se intervine cu utilaje pentru deblocarea lor.

Județul Galați intră, joi de la ora 15,00 și până vineri la ora 09,00 dimineața, sub avertizare de cod portocaliu de vremea rea, viscol, ninsori, dar și sub avertizare de cod galben pentru inundații.

Primăria Municipiului Galați a dispus luarea măsurilor de siguranță pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea pe raza orașului. Serviciul Public Ecosal are pregătite pentru intervenție cele 12 tractoare care sunt echipate cu perie și lamă, precum și două sărărițe care vor acționa imediat dacă situația o impune. Alte cinci sărărițe vor fi echipate și încărcate și vor sta în așteptare până când se va da ordinul de intervenție.

În depozitele Serviciului Public Ecosal au mai rămas peste 1.500 de tone de sare.

ORA 13:06 Iași: Consiliul Județean a semnat un contract de două zile pentru deszăpezirea drumurilor

ORA 12:58 Suceava: 35 localități fără curent electric total sau parțial și circulație în condiții de iarnă în județ

Alimentarea cu energie electrică a fost afectată într-un număr de 35 de localități, dintre care 27 au rămas în totalitate fără curent, din cauza ninsorilor și a viscolului puternic, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Potrivit sursei citate, în contextul avertizărilor meteo Cod galben și Cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și intensificări ale vântului în zona montană a județului, au rămas total nealimentate cu energie electrică localitățile Comănești, Deleni, Humoreni, Pârtești de Jos, Soloneț, Vârvata, Cacica, Pârtești de Sus, Boroaia, Moișa, Săcuța, Maidan, Runcu, Bucșoaia, Mănăstirea Humorului, Pleșa, Poiana Micului, Găinești, Herla, Slatina, Bogdănești, Boroaia, Buda, Dumbrăveni, Jahalia, Râșca și Slătioara.

Totodată, opt localități au rămas alimentate parțial, respectiv Vatra Moldoviței, Gura Humorului, Păltinoasa, Vârfu Dealului, Pojorâta, Vadu Negrilesei, Straja și Costileva.

În județul Suceava au rămas total nealimentate trei linii electrice, iar parțial alte zece, 14.160 de consumatori casnici fiind nealimentați cu energie electrică.

Nouă echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice sunt în teren, acționând pentru remedierea defecțiunilor.

Sursa citată a mai informat că în județ sunt drumuri pe care se circulă cu dificultate din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare, iar DN17A, între Sucevița și Vatra Moldoviței, a fost închis temporar joi dimineață pentru a se facilita intervenția utilajelor de deszăpezire, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone fiind restricționată.

În prezent, se acționează cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant pe toate porțiunile de drumuri naționale și județene afectate de ninsori.

ORA 12:53 Circulația rutieră pe DN 17A, între Ciumarna și Sucevița (județul Suceava), a fost închisă
Circulația rutieră pe DN 17A, km 30+000 — 53+350, între localitățile Ciumarna și Sucevița (județul Suceava), a fost închisă, din cauza ninsorii abundente, informează, joi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În zona afectată se acționează cu utilaje de deszăpezire pentru înlăturarea efectelor ninsorii abundente.

CNAIR reamintește șoferilor că circulația se desfășoară în condiții de iarnă și că este necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.

ORA 12:35 Trenurile ce tranzitează regionala Brașov au întârzieri; între Timișu de Sus și Dârste, pe firul II, se circulă cu locomotive Diesel

ORA 12:33 Suceava: Circulație reluată între Sucevița și Moldovița, însă au fost impuse restricții de tonaj

Circulația pe drumul național DN 17 A între localitățile Sucevița și Vatra Moldoviței din județul Suceava a fost reluată, însă autoritățile au impus restricții pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, anunță Centrul Infotrafic al Poliției Române.
Drumul a fost redeschis la 11,30, după ce în urmă cu o oră circulația a fost oprită pentru a se facilita intervenția utilajelor de deszăpezire.

Drumul național DN 17A, care face legătura între localitățile Sucevița și Vatra Moldoviței din județul Suceava a fost închis, joi dimineață, începând cu ora 10,30, pentru a se facilita intervenția utilajelor de deszăpezire, a anunțat Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române.

Potrivit sursei citate, pe acest tronson de drum circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone era restricționată de la ora 08,30.

ORA 12:04 Prahova: Drum județean blocat de copaci căzuți pe carosabil

ORA 11:54 Vaslui: Circulație blocată pe DJ 244D Huși-Iași; drumarii intervin pentru deblocarea arterei

Circulația pe DJ 244D Huși — Iași este blocată, pe raza localității Dolhești, comuna Bunești — Averești, din cauza ninsorii căzute în zonă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului Vaslui, Cristian Lapa, Consiliul Județean Vaslui a trimis în zonă un autogreder al SC Lucrări Drumuri și Poduri, pentru deszăpezire.

Pe celelalte artere din județ nu se înregistrează probleme deosebite, dar circulația este îngreunată, din cauza ninsorii.

Începând cu ora 15,00, în județul Vaslui va fi instituit cod portocaliu de ninsori local însemnate cantitativ și vânt puternic. În toate primăriile din județ s-au instituit servicii de permanență, pentru gestionarea problemelor care ar putea apărea în urma căderilor abundente de zăpadă.

ORA 11:37 Buzău: Peste 20.000 de abonați din 27 de localități, fără energie electrică

Un număr de 22.000 de abonați casnici din 27 de localități ale județului Buzău au rămas, joi, fără energie electrică, din cauza vântului puternic și a ninsorii.

Potrivit Biroului de relații publice al Societății de Distribuție cu Energie Electrică Muntenia Nord, printre localitățile nealimentate cu energie electrică din județul Buzău se numără Cislău, Viperești, Pătârlagele, Nehoiu, Pîrscov, Cozieni, Brăiești, Bozioru, Odăile, Mânzălești, Beceni, Cătina, Chiojdu, Cănești, Merei, Topliceni, Buda, Valea Salciei, Năieni, Breaza.

"20 de echipe acționează pentru remedierea defecțiunilor și realimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor", a declarat, pentru AGERPRES, Minodora Bute, de la Biroul de relații publice al companiei de distribuție a energiei electrice.

ORA 11:12 Cluj: Circulație rutieră reluată pe DN 1 (E60), între localitățile Ciucea și Poieni

Circulația rutieră pe DN 1 (E60), între localitățile Ciucea și Poieni din județul Cluj, și pe DN 1J, între Gârbău și Căpușu Mare, a fost reluată, după ce a fost oprită circa 20 de minute, joi, în jurul orei 09,00, în urma prăbușirii unor copaci pe carosabil, din cauza vântului puternic.
Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, a declarat, pentru AGERPRES, că traficul a fost reluat, în urma intervenției lucrătorilor de la Serviciul local pentru situații de urgență, care au îndepărtat copacii.

ORA 11:00 Sălaj: Trafic rutier închis pe DJ 108 D între Zalău și Treznea, din cauza pericolului prăbușirii unor arbori

Traficul rutier pe DJ 108 D, între municipiul Zalău și localitatea Treznea, rămâne temporar închis circulației, din cauza pericolului prăbușirii unor arbori, conform ISU Sălaj.

Potrivit sursei citate, pe DJ 108 R, în apropierea localității Cristur, traficul a fost blocat temporar din cauza copacilor doborâți de vânt.

Pompierii din cadrul ISU Sălaj au reușit să deblocheze sensurile de mers de pe aceste porțiuni de drum, însă drumul spre localitatea Treznea (DJ 108 D) rămâne deocamdată închis circulației, existând pericolul prăbușirii unor arbori pe carosabil.

Potrivit aceleiași surse, vântul puternic din dimineața zilei de joi a doborât mai mulți copaci care s-au prăbușit, îngreunând traficul pe DJ 108 R, în apropierea localității Cristur, și pe DJ 108 D, între municipiul Zalău și localitatea Treznea.

De asemenea, prefectul județului Sălaj, Florin Florian, a fost prezent la fața locului pentru a constata situația creată în urma căderii precipitațiilor sub forma de ninsoare din ultimele ore. Acesta a precizat că se întreprind toate măsurile necesare pentru restabilirea traficului în condiții de maxima siguranță.

ORA 10:58 Suceava: DN 17 A a fost închis circulației între Sucevița și Moldovița

Drumul național DN 17A, care face legătura între localitățile Sucevița și Vatra Moldoviței din județul Suceava a fost închis, joi dimineață, începând cu ora 10,30, pentru a se facilita intervenția utilajelor de deszăpezire, anunță Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române.
Potrivit sursei citate, pe acest tronson de drum circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone era restricționată de la ora 08,30.

ORA 10:40 Harghita: Circulație blocată pe DN 12 C, în zona Lacu Roșu, din cauza unui copac căzut pe carosabil

Circulația pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roșu, este blocată din cauza unui copac căzut pe carosabil, drumarii acționând pentru degajarea carosabilului.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat pentru AGERPRES că în zonă nu este semnal la telefonul mobil, iar informația a fost furnizată de un șofer care s-a întors de pe drumul blocat. Potrivit sursei citate, au fost anunțați reprezentanții Direcției de Drumuri Naționale, care acționează pentru degajarea traficului.

Pe toate drumurile din Harghita se circulă în condiții de iarnă, în urma ninsorilor căzute în timpul nopții, dar nu se înregistrează probleme deosebite.
ORA 10:39 Bacău: Peste 100 de localități fără energie electrică; între acestea, orașele Comănești și Târgu Ocna

Peste 100 de localități din județul Bacău au rămas, joi dimineață, fără energie electrică, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, căpitanul Andrei Grecu.

"Sunt afectați circa 15.000 de abonați din cauza defecțiunilor apărute la 109 puncte de transformare. Între localitățile afectate, parțial sunt și orașele Comănești și Târgu Ocna", a precizat căpitanul Andrei Grecu.

Reprezentanții EON lucrează cu 10 echipe pentru depistarea și remedierea defecțiunilor.

Județul Bacău se află sub avertizare Cod portocaliu de ninsori puternice și viscol.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe toate sectoarele de drum.

ORA 10:33 Maramureș: Traficul rutier blocat pe DN 18, în Pasul Prislop din cauza copacilor doborâți de vânt

Traficul rutier pe DN 18, în Pasul Prislop, aflat la 1.400 de metri altitudine în Munții Pietrosul Rodnei, drum care face legătura dintre județele Maramureș și Suceava, era blocat, joi, din cauza unor copaci care au fost doborâți de vânt pe partea carosabilă, conform centrului INFOTRAFIC.

Conform sursei menționate, pe aceiași porțiune de drum din Pasul Prislop un autotren a derapat și a intrat în șanț, fără a afecta circulația. Partea carosabilă este acoperită cu un strat de zăpadă care măsoară circa 1-2 centimetri.

În ceea ce privește lucrările de deszăpezire, drumarii au degajat zăpada pe DN 18, în Pasul Gutâi (900 metri altitudine), după cum informează un comunicat de presă al Instituției Prefectului — județul Maramureș, remis, joi, AGERPRES. Potrivit acestei surse, în Pasul Gutâi s-a acționat încă din timpul nopții de miercuri spre joi, încercându-se degajarea carosabilului, dată fiind ninsoarea abundentă care s-a depus într-un strat consistent.

De asemenea, precipitații însemnate sub formă de ninsoare s-au înregistrat și în orașul Borșa, situat la poalele Munților Pietrosul Rodnei, unde stratul de zăpadă măsura joi dimineață 50-60 cm.

Deszăpezirea Pasului Prislop (DN 18) este îngreunată de lucrările de reabilitare a DN18 Borșa — Cârlibaba, jud. Suceava, aflate în curs de desfășurare.

Lucrătorii Secției Drumuri Naționale Baia Mare au intervenit și ei, în ultimele cu ore, cu utilajele de deszăpezire din dotare și la nevoie se va suplimenta numărul acestora. Stocurile de materiale antiderapante există în cantitate suficientă.

Conform aceleiași surse, pe majoritatea drumurilor din zona de munte a județului Maramureș se circulă, joi, în condiții de iarnă.

Totodată, prefectul județului Maramureș, Sebastian Lupuț a verificat în teren, în noapte de miercuri spre joi, activitatea drumarilor care internvin pe DN 18, în Pasul Gutâi.

În aceste condiții, reprezentanții Poliției Rutiere Baia Mare recomandă conducătorilor auto care folosesc drumurile din județul Maramureș să respecte măsurile necesare traficului în condiții de iarnă, să reducă viteza de deplasare și să circule cu atenție sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, iar pentru deplasările din această perioadă să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicațiile polițiștilor și indicatoarele rutiere, să-și echipeze corespunzător autovehiculele cu lanțuri pentru a putea circula în siguranță în condiții de iarnă.

ORA 10:10 Brașov: Strat de zăpadă de 30 de cm la Predeal și 20 la Poiana Brașov; în zonă continuă să ningă

Pe toate drumurile naționale din județul Brașov se circulă în condiții de iarnă, fără blocaje rutiere sau drumuri închise, a precizat pentru AGERPRES, Adriana Nicula, directorul Regionalei de Drumuri și Poduri Brașov.

"Circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale din județ. În cursul nopții am acționat cu un număr de 18 utilaje pe DN1, DN1A, DN73, DN73 A, DN10, iar în această dimineață și pe DN13. Au fost împrăștiate 80 de tone de sare, iar numărul de utilaje și cantitățile de material antiderapant au fost suplimentate în bazele noastre din județ, având în vedere că județul Brașov este în cod portocaliu de ninsori până în dimineața zilei de 21 aprilie, ora 06,00. Mai trebuie precizat că în cursul nopții trecute nu au fost evenimente rutiere pe drumurile naționale din județ", a spus sursa citată.

În ceea ce privește stratul de zăpadă, la Predeal acesta măsoară 30 de cm și continuă să ningă abundent, a precizat pentru AGERPRES, Cătălin Câmpeanu de la Centrul de Informare Turistică din stațiune.

Întrebat dacă există șanse ca la sfârșitul săptămânii să se poată schia, acesta a afirmat că sezonul de iarnă s-a închis, iar plasele de siguranță de pe pârtia Clăbucet au fost demontate.

"Dacă totuși vor fi amatori, o echipă Salvamont se va afla la baza pârtiei pentru a preveni eventuale accidente", a punctat Câmpeanu.

Și la Poiana Brașov, stratul proaspăt de zăpadă măsura, joi dimineața, în Masivul Postăvarul, peste 20 de cm, ninsoarea continuând să cadă, a declarat pentru AGERPRES, administratorul Domeniului schiabil din stațiune, Dorin Drăgoi.

"Pentru cei care mai vor să schieze, Domeniul schiabil s-a închis la începutul lunii aprilie. Teleschiul nu mai circulă, singurul mijloc de transport pe cablu în funcțiune este telecabina, care circulă în regim de vară", a spus Drăgoi.

Și în zona Bran-Moieciu stratul de zăpadă depășește 20 de cm în zona înaltă și continuă să ningă.

ORA 10:07 Timiș: Direcția Regională de Drumuri și Poduri a împrăștiat material antiderapant pe drumurile afectate de ninsoare

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara (DRDPT) a intervenit în ultimele ore cu material antiderapant pe porțiunile de drum din zona montană din vestul țării care au fost afectate de ninsori.

S-a intervenit cu trei autoutilaje și au fost răspândite 10,6 tone de material antiderapant și 0,4 tone de clorură de calciu în sectoarele Orșova și Deva, conform informațiilor publicate pe site-ul DRDPT.

Carosabilul este umed în Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți și alternează în unele locuri cu porțiuni uscate sau cu zăpadă.

Este zăpadă pe DN 66A km 35+000 — 47+000 Câmpu lui Neag (județul Hunedoara), drum umed cu porțiuni de zăpadă amestecată cu material antiderapant de 2 cm.

Ninge slab la Livezeni (Hunedoara, pe DN66A, DN7A), se semnalează lapoviță la Brad (Hunedoara, pe DN76, DN74) și plouă pe A1 (km292+455 — km334+910); Buteni (DN79A), Vârfurile (Arad, DN79A, DN76); Caransebeș (DN6, DN58), Slatina Timiș (Caraș-Severin DN6) și la Dumbrava (Timiș, DN68A).

Nu este vânt, vizibilitatea este bună.

''Nu sunt probleme cu furnizarea energiei electrice în nicio localitate din Banat, în afară de lucrările anunțate'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Bogdan Micu, purtător de cuvânt al Enel Banat.

ORA 09:55 Constanța: Activitățile din porturile de la Marea Neagră au fost reluate

ORA 09:48 Argeș: Strat de zăpadă de peste 150 de centimetri și risc mare de avalanșă în Făgăraș

Grosimea stratului de zăpadă este de peste 150 de centimetri în zona de creastă a masivului Făgăraș, riscul de producere a avalanșelor fiind mare, a anunțat, joi, Serviciul Public Județean Salvamont (SPJS) Argeș.

"În urma ninsorilor din ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă la Cota 2000 — Transfăgărășan măsoară 154 cm, în creștere cu 10 cm la această altitudine. Zăpada a fost viscolită spre văi, astfel încât în zona cabanei Capra, la 1.550 m altitudine, stratul proaspăt nins atinge 30 cm. (...) Peste structurile de placă existente s-a depus zăpadă proaspătă, umedă, ceea ce sporește riscul dinamizării zăpezii, expunerea fiind și sub altitudinea de 1.700 de metri, din cauza eventualelor avalanșe care pot veni de la altitudini superioare", se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de salvamontiști.

Potrivit aceleiași surse, riscul de avalanșă este de gradul 4 la altitudini de peste 1.700 de metri, astfel că toate traseele montane din județul Argeș sunt și vor rămâne închise.

"Atenționăm schiorii de freeride si cei care practică schiul de tură că în următoarele zile riscul de avalanșă va fi mare, pentru că cei 10 cm depuși la altitudinea de 2.000 de metri sunt acumulați pe alocuri în troiene și plăci de vânt, formațiuni instabile care se pot desprinde chiar și la încărcări ușoare, sau chiar spontan", se mai menționează în comunicat.

Conform scalei europene de risc de avalanșă, în cazul gradului 4, stratul de zăpadă este puțin stabilizat pe majoritatea pantelor suficient de înclinate, declanșarea fiind probabilă chiar și printr-o slabă supraîncărcare. Pe numeroase pante suficient de înclinate sunt de așteptat numeroase declanșări spontane de avalanșe medii și chiar mari.

Turiștii care vor ajunge în zona montană din Argeș sunt sfătuiți să nu încerce să urce pe traseele închise și să ceară informații salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Național Salvamont. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării drumețiilor, în așa fel încât să se încheie înainte de lăsarea întunericului.

"În afara echipamentului obligatoriu iarna, constând în încălțăminte și îmbrăcăminte adecvată, colțari și piolet, trebuie să existe în permanență în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitând astfel situații neplăcute. Chiar și în cazul excursiilor cu autoturismul, este indicat ca turiștii să aibă încălțări și îmbrăcăminte de iarnă și o lanternă, pentru situațiile în care sunt nevoiți să se deplaseze pe jos. Nu se recomandă parcarea mașinilor la baza pantelor mari, fără pădure, încărcate cu zăpadă. În perioada de iarnă, care la altitudini mari durează până la sfârșitul lunii mai, este necesară o prudența mărită, pentru a evita situațiile nedorite", se mai arată în comunicatul SPJS Argeș.

ORA 09:47 Buzău: Trenul Buzău — Nehoiașu, blocat de trunchiuri de copaci, a întârziat aproximativ 50 de minute

ORA 09:33 Vâlcea: Peste 700 de consumatori, fără energie electrică

Peste 700 de consumatori casnici din județul Vâlcea erau nealimentați cu energie electrică joi dimineața, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu.

"Potrivit ultimei informări primite de la distribuitorul de energie electrică, la ora 06,00 în județul Vâlcea nu erau alimentați cu energie electrică 783 de consumatori casnici din patru localități din zona de munte. În teren sunt mai multe echipe ale distribuitorului de energie, care acționează pentru remedierea defecțiunilor", a precizat Cătălin Popescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)Vâlcea, Gabriel Popescu, pe drumurile din județul Vâlcea se circulă fără probleme.

"A fost lapoviță în cursul nopții, dar nu sunt probleme pe drumuri. Carosabilul este negru", a spus reprezentantul IPJ.

Pentru zona montană a județului Vâlcea a fost în vigoare miercuri o avertizare Cod portocaliu de precipitații însemnate cantitativ (ploi și ninsori) și vânt, iar pentru aceeași zonă este în vigoare joi o avertizare Cod galben de precipitații.

0RA 09:30 Cluj: Circulație blocată pe DN 1 și DN 1J din cauza unor copaci căzuți pe carosabil

Circulația rutieră pe DN 1 (E60), între localitățile Ciucea și Poieni din județul Cluj, și pe DN 1J, între Gârbău și Căpușu Mare, a fost oprită joi, la ora 09,00, în urma prăbușirii unor copaci pe carosabil din cauza vântului puternic, potrivit unei informări a Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliție Române.

La această oră, autoritățile clujene lucrează la tăierea și îndepărtarea copacilor, pentru ca traficul rutier să fie reluat în cel mai scurt timp.

ORA 09:27 Cluj: Șapte avioane au întârzieri din cauza gheții

ORA 09:14 Covasna: Circulație în condiții de iarnă pe DN 11 în Pasul Oituz

Subprefectul județului Covasna, Nicolae-Viorel Radocea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că pe DN 11 în Pasul Oituz, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă și că, începând cu ora 6,00, în zonă acționează mai multe utilaje ale Secției de Drumuri Naționale.

"În Pasul Oituz se circulă cu o oarecare dificultate din cauza unui strat de zăpadă care s-a depus. Sunt trei mașini ale Direcției de Drumuri care au eliberat șoseaua, iar în zonă se circulă destul de bine, nu sunt cozi, nu e blocată circulația. Pe raza județului Covasna, până la această oră, nu au fost semnalate disfuncționalități nici în trafic, nici în privința alimentării cu energie electrică. Este într-adevăr un fenomen meteo neplăcut să ai zăpadă cu ger aproape de data de 1 mai. Am luat legătura cu primăriile să fie atenționați crescătorii de animale care au ieșit la pășunat", a arătat Nicolae-Viorel Radocea.

Subprefectul județului Covasna a precizat că până acum nu s-au semnalat fenomene care să creeze îngrijorare.

ORA 09:06 Bistrița-Năsăud: Ninsoare viscolită în Pasul Tihuța; se circulă în condiții de iarnă pe DN 17

Circulația rutieră în Pasul Tihuța, aflat la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, este afectată joi dimineață de ninsoare, carosabilul fiind acoperit pe alocuri cu un strat subțire de zăpadă frământată, potrivit datelor publicate pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Secția de Drumuri Naționale Bistrița a raportat că, începând de miercuri după-masă, de când a început să ningă, și până joi dimineață, au fost răspândite 30 de tone de sare pe DN 17, în special în zona Tihuța, fiind folosite două autospeciale de deszăpezire.

Una dintre problemele drumarilor a fost vântul puternic, care a atins aproximativ 40 km/h.

La această oră, în Pasul Tihuța ninge slab, dar viscolit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Crina Sîrb, nu au existat probleme în trafic pe DN 17, în ciuda revenirii iernii, însă zona este monitorizată permanent de un echipaj de la Rutieră.

ORA 08:51 Prahova: Peste 7.800 de consumatori, nealimentați cu energie electrică

Peste 7.800 de consumatori din mai multe localități ale județului Prahova sunt nealimentați, joi dimineață, cu energie electrică, 118 puncte de transformare fiind afectate de condițiile meteorologice.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova și Electrica Muntenia Nord, 7.853 de consumatori din 12 localități nu beneficiază de alimentare cu energie electrică în condițiile în care, din cauza zăpezii și a viscolului, s-au rupt conductoare și izolatori, iar în unele zone sunt și copaci căzuți pe liniile electrice.

Un număr de 118 puncte de transformare sunt afectate, 18 echipe ale Electrica fiind pe teren pentru remedierea problemelor.

De asemenea, ISU a intervenit, până la această oră, pentru degajarea de copaci căzuți în cinci localități ale județului.

ORA 08:50 Suceava: Circulație restricționată pentru autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă
Autoritățile din județul Suceava au decis restricționarea circulației pe mai multe porțiuni de drumuri naționale afectate de ninsori pentru autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă, a declarat, joi dimineață, pentru AGERPRES, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), generalul Ion Burlui.
Potrivit acestuia, măsurile sunt impuse în zona localităților Ilișești și Păltinoasa, dar și la ieșirea din Sucevița către Pasul Ciumârna.

"Sunt măsuri preventive care au fost luate pentru a evita blocaje în trafic. Decât să avem un tir care se pune de-a curmezișul drumului, mai bine impunem restricțiile acestea. Ulterior, se va face o trecere controlată, cu un utilaj de deszăpezire în față", a afirmat Burlui.

El a mai precizat că pe toate celelalte drumuri județene și naționale din zona montană a județului Suceava se circulă în condiții de iarnă.

ORA 08:46 Vrancea: Zeci de localități fără energie electrică; se circulă în condiții de iarnă

Cel puțin 35 de localități erau nealimentate cu energie electrică, joi dimineață, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonierul adjutant Florin Olaru.

Cele 35 de localități afectate sunt din comunele Slobozia Bradului, Dumitrești, Jitia, Vintileasca, Chiojdeni, Vidra, Răcoasa și Țifești.

"Nu avem probleme semnalate pe drumuri, se circulă în condiții de iarnă în tot județul Vrancea. Am avut cel puțin 10 intervenții, în această dimineață, pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil sau pe autoturisme. Zăpada depusă i-a îngreunat și astfel au fost doborâți", a precizat Florin Olaru.

Județul Vrancea se află sub avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol până vineri.

ORA 08:36 Buzău: Se circulă în condiții de iarnă în zona montană a județului

Circulația în zona montană a județului Buzău se desfășoară în condiții de iarnă, însă niciun drum județean sau național nu este închis, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Potrivit sursei citate, un strat mai mare de zăpadă a fost înregistrat pe DN 10, în zona Barajului Siriu.

"Pe DN 10, de la Siriu spre Brașov, se circulă cu dificultate, stratul de zăpadă este mai mare, iar în celelalte localități de munte zăpada măsoară 1-2 centimetri, dar ninge în continuare", a mai precizat sursa citată.

ORA 08:32 Constanța: Portul Midia rămâne închis din cauza vântului puternic

ORA 08:18 Bacău: Toate drumurile sunt acoperite cu zăpadă; se circulă în condiții de iarnă

Toate drumurile din județul Bacău sunt deschise traficului rutier, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, căpitanul Andrei Grecu.

"Nu avem probleme majore în județ, nu sunt localități nealimentate cu energie electrică. Singura intervenție pe care am avut-o a fost dimineață, la ora 06,00, pentru degajarea unui arbore, din spatele Prefecturii, care era în pericol să cadă", a precizat căpitanul Andrei Grecu.

Utilajele de deszăpezire se află încă din cursul nopții pe drumurile naționale și județene.

Județul Bacău se află sub avertizare Cod portocaliu de ninsori și viscol până vineri la ora 14,00.

ORA 08:00 Neamț: Se circulă în condiții de iarnă; mai multe localități sunt nealimentate cu energie electrică

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în tot județul Neamț, însă nu există drumuri blocate, potrivit informațiilor furnizate, AGERPRES, de subprefectul Iulian Jugan.
Cel puțin 10 comune au probleme total sau parțial în alimentarea cu energia electrică din cauza vântului care a afectat liniile de medie tensiune. Astfel de probleme sunt în comunele Hangu, Grințieș, Pipirig, Crăcăoani, Dragomirești, Tupilați, Negrești, Văleni, Botești și Tazlău.

Potrivit sursei citate, serviciul unic de urgență 112 este asaltat de zeci de apeluri din partea șoferilor care reclamă starea proastă a carosabilului și care derapează cu autoturismele. Majoritatea au mașinile echipate cu anvelope de vară, improprii atât pentru carosabilul acoperit cu zăpadă cât și pentru temperaturile care sunt în jurul valorii de zero grade, a mai afirmat Jugan.

Reprezentanții ISU Neamț nu au reușit să centralizeze toate problemele cauzate de vremea nefavorabilă din cauza dinamicii situației.

Utilajele de deszăpezire se află pe principalele sectoare de drum național și județean pentru a înlătura zăpada și pentru a împrăștia material antiderapant.

ORA 07:31 Circulație feroviară întreruptă între stațiile Sânsimion și Băile Tușnad

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...