UPDATE CNAS: Platforma informatică este indisponibilă

UPDATE CNAS: Platforma informatică este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă de luni, de la ora 11,00, din cauza unor probleme tehnice, informează CNAS.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul instituției, până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/ se eliberează în regim offline.

"Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art. 199-202 din HG 161/2016, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 361-364 din HG 206/2015, cu modificările și completările ulterioare. În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate", precizează sursa citată.

Costache (CNAS): Sistemul cardului de sănătate funcționează cu dificultate

Sistemul cardului de sănătate funcționează cu dificultate, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Augustus Costache.

"Nu este vorba despre o blocare a sistemului cardului de sănătate. Funcționează cu întârziere începând cu ora 9,30. Funcționează cu dificultate. În acest moment, specialiștii lucrează pentru remedierea situației. Sperăm să se remedieze în scurt timp", a afirmat Costache.

Potrivit acestuia, în cazul în care problemele nu vor fi remediate, va fi publicat un ordin al președintelui CNAS care prevede modalitatea înregistrării serviciilor medicale în sistem offline.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria