UPDATE Elena Udrea, la DNA: Am venit în dosarul care a fost la procurorul Mihaiela Moraru Iorga

UPDATE Elena Udrea, la DNA: Am venit în dosarul care a fost la procurorul Mihaiela Moraru Iorga

Fostul deputat Elena Udrea s-a prezentat, vineri, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi audiată într-un caz de corupție, precizând că a fost chemată în dosarul care a fost în instrumentare la procurorul Mihaiela Moraru Iorga.

Întrebată de jurnaliști în ce dosar a fost chemată de anchetatori, Elena Udrea a răspuns: "Cel pe care îl am aici. Cel care a fost la doamna procuror Moraru".

În urmă cu o zi, Elena Udrea declara că vineri va fi chemată în dosarul în care procurorul Moraru Iorga a povestit presiunile care ar fi fost făcute pentru ca fostul deputat să fie reținut.

"Se fac presiuni în continuare la DNA referitor la mine. Mâine (n.r. — vineri), o să fiu prezentă pentru o declarație într-un dosar mai vechi, în dosarul pe care l-a instrumentat doamna procuror Iorga Moraru, care ne-a povestit în mod public ce presiuni s-au făcut împotriva dânsei pentru a mă reține, în situația în care nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului. Eu sunt convinsă că, nu numai dosarul acela, toate dosarele pe care dânsa le-a instrumentat la adresa mea s-au făcut sub o presiune imensă. Sunt procurori din interior care vin și recunosc că au fost supuși unor presiuni pentru a face dosare, așa se explică această frenezie a doamnei Kovesi în a formula acuzații și a întocmi dosare pe numele Elenei Udrea", a susținut fostul ministru.

Pe 4 iulie, procurorul Mihaiela Moraru Iorga afirma că s-ar fi făcut presiuni pentru reținerea Elenei Udrea.

"În situația dosarului privind-o pe Elena Udrea în care ne-a dat Parlamentul aviz doar pentru reținere, nu și pentru arestare, și în care în mod clar am ieșit și am spus la acel moment că atât timp cât nu avem aviz de arestare nu se impune reținerea, pentru că ar însemna să facem doar un circ mediatic — nu a fost reținută. Am închis telefonul, am luat măsura controlului judiciar pe cauțiune și consider că a fost o măsură corectă având în vedere avizul Parlamentului", a menționat, la acea dată, procurorul DNA.

Mihaiela Moraru Iorga a precizat că Laura Codruța Kovesi nu i-a cerut în mod direct să o rețină pe Udrea, ci acest mesaj i-a fost transmis de procurorul șef adjunct în numele conducerii DNA.

"Mi-a spus (procurorul șef adjunct — n.r.) că opinia conducerii este că ar trebui reținută pentru că există aviz de reținere, pentru că l-am cerut și pentru că trebuie să mergem până la capăt. A fost mesajul din partea doamnei procuror șef", a spus ea.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...