UPDATE Explozii pe rampa de lansare SpaceX în apropiere de Cape Canaveral

UPDATE Explozii pe rampa de lansare SpaceX în apropiere de Cape Canaveral

Mai multe explozii au avut loc la instalațiile de lansare ale unei rachete a SpaceX la Centrul spațial Kennedy, în apropiere de Cape Canaveral (Florida), provocând un nor de fum, relatează EFE, AFP și DPA.

Potrivit Agenției spațiale americane (NASA), exploziile s-au produs în timpul testării unei rachete a cărei lansare urma să aibă loc peste câteva zile.

Până în prezent nu au fost raportate victime în urma exploziilor, surse ale SpaceX au declarat mass-media că în zonă nu exista personal al companiei.

Exploziile au ridicat în aer un nor de fum care se poate vedea de la o distanță de mai mulți kilometri.

''SpaceX confirmă că în timpul pregătirilor de astăzi privind simularea statică a lansării s-a produs o anomalie pe platformă care a dus la pierderea rachetei și a încărcăturii. Potrivit procedurilor nu se afla nimeni pe platformă și nu au fost înregistrate persoane rănite'', au indicat cei de la SpaceX într-un mesaj e-mail trimis agenției DPA.

Un purtător de cuvânt al NASA a declarat pentru AFP că serviciile de urgență de la Centrul spațial Kennedy supraveghează situația și vor efectua mai multe analize ale aerului pentru a se asigura că angajații lor sunt în siguranță. Conducerea centrului spațial a recomandat personalului să rămână în interiorul clădirilor până la primirea a noi instrucțiuni.

Racheta Falcon 9 urma să ducă pe orbită satelitul israelian de comunicații Amos-6. Este cel de-al doilea accident pentru societatea SpaceX, după ce la 28 iunie 2015 o rachetă Falcon 9 a explodat la scurt timp de la lansare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”