UPDATE Explozii pe rampa de lansare SpaceX în apropiere de Cape Canaveral

Mai multe explozii au avut loc la instalațiile de lansare ale unei rachete a SpaceX la Centrul spațial Kennedy, în apropiere de Cape Canaveral (Florida), provocând un nor de fum, relatează EFE, AFP și DPA.

Potrivit Agenției spațiale americane (NASA), exploziile s-au produs în timpul testării unei rachete a cărei lansare urma să aibă loc peste câteva zile.

Până în prezent nu au fost raportate victime în urma exploziilor, surse ale SpaceX au declarat mass-media că în zonă nu exista personal al companiei.

Exploziile au ridicat în aer un nor de fum care se poate vedea de la o distanță de mai mulți kilometri.

''SpaceX confirmă că în timpul pregătirilor de astăzi privind simularea statică a lansării s-a produs o anomalie pe platformă care a dus la pierderea rachetei și a încărcăturii. Potrivit procedurilor nu se afla nimeni pe platformă și nu au fost înregistrate persoane rănite'', au indicat cei de la SpaceX într-un mesaj e-mail trimis agenției DPA.

Un purtător de cuvânt al NASA a declarat pentru AFP că serviciile de urgență de la Centrul spațial Kennedy supraveghează situația și vor efectua mai multe analize ale aerului pentru a se asigura că angajații lor sunt în siguranță. Conducerea centrului spațial a recomandat personalului să rămână în interiorul clădirilor până la primirea a noi instrucțiuni.

Racheta Falcon 9 urma să ducă pe orbită satelitul israelian de comunicații Amos-6. Este cel de-al doilea accident pentru societatea SpaceX, după ce la 28 iunie 2015 o rachetă Falcon 9 a explodat la scurt timp de la lansare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic