UPDATE Fotbal: Meciurile din etapa a 10-a a Ligii I (play-off și play-out), reprogramate de LPF luni, marți și miercuri

UPDATE Fotbal: Meciurile din etapa a 10-a a Ligii I (play-off și play-out), reprogramate de LPF luni, marți și miercuri

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal a reprogramat pentru luni, marți și miercuri meciurile care trebuiau să aibă loc sâmbătă, duminică și luni în etapa a zecea a fazelor play-off și play-out ale Ligii I, în urma decesului jucătorului dinamovist Patrick Ekeng, survenit vineri seara.

''Ca urmare a tragediei petrecute vineri seara, pe stadionul Dinamo, în care fotbalistul camerunez Patrick Ekeng și-a pierdut viața, conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal s-a întrunit sâmbătă dimineața în ședință de urgență și a hotărât amânarea meciurilor din etapa a 10-a. Partidele care trebuiau să se dispute în zilele de sâmbătă, duminică și luni au fost reprogramate (...). De asemenea, programul ini'ial al etapei a 11-a a suferit modificări'', se arată în comunicatul LPF.

''La toate partidele se vor ține momente de reculegere, iar fotbaliștii vor evolua cu banderole negre pe braț'', a indicat LPF.

Conform programării inițiale, sâmbătă 7 mai trebuiau să se dispute partidele Concordia Chiajna — FC Botoșani (ora 18,00) și Pandurii Târgu Jiu — Astra Giurgiu (ora 21,00), duminică 8 mai erau programate meciurile FC Voluntari — CSMS Iași (ora 14,00) și ASA Târgu Mureș — Steaua (ora 21,00), iar luni 9 trebuia să aibă loc întâlnirea ACS Poli Timișoara — CSU Craiova (ora 20,30).

Vineri, în play-out, Petrolul Ploiești a învins-o pe CFR Cluj cu 1-0, iar în play-off Dinamo a terminat la egalitate cu FC Viitorul Constanța, 3-3.

Potrivit noului program, luni 9 mai vor avea loc partidele FC Voluntari — CSMS Iași (stadion "Anghel Iordănescu" — Voluntari, 18,00), în play-out, și CS Pandurii Târgu Jiu — AFC Astra Giurgiu (stadion "Municipal" — Drobeta-Turnu Severin, 20,30), în play-off, marți 10 mai se vor juca meciurile CS Concordia — AFC Botoșani (stadion "Concordia" — Chiajna, 18,00), în play-out, și ASA Tg. Mureș — FC Steaua București (stadion "Trans-Sil" — Tg. Mureș, 20,30), în play-off, iar miercuri 11 mai va avea loc meciul ACS Poli Timișoara — CS Universitatea Craiova ("Dan Păltinișanu" — Timișoara, 20,30), în play-out.

Primul meci din etapa a 11-a a fazei play-out va avea loc vineri 13 mai, între FC CFR 1907 Cluj și FC Voluntari (20,30), duminică 15 mai se va juca meciul CSMS Iași — CS Concordia Chiajna (20,30), iar luni 16 mai se vor disputa partidele FC Petrolul Ploiești — ACS Poli Timișoara (18,00) și AFC Botoșani — CS Universitatea Craiova (20,30).

Tot în urma decesului jucătorului Patrick Ekeng, FRF a amânat pentru 17 mai finala Cupei României dintre echipele Dinamo și CFR Cluj, programată inițial la 10 mai. De asemenea, oficialii federației au decis ca toate meciurile din competițiile organizate de FRF în acest final de săptămână, din Liga a II-a, a III-a, Liga Elitelor și Campionatele Naționale de Juniori, să fie amânate.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo și FC Viitorul Constanța (3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocașul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon și și-a pierdut cunoștința, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar șapte minute mai devreme (min. 63).

Transferat în luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo în 11 meciuri, în trei competiții, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…