UPDATE Handbal masculin: România, învinsă în ultima secundă de Serbia, în preliminariile EURO 2018

UPDATE Handbal masculin: România, învinsă în ultima secundă de Serbia, în preliminariile EURO 2018

Naționala masculină de handbal a României a fost învinsă de formația Serbiei cu scorul de 23-22 (13-9), joi seara, în Sala Polivalentă ''Lascăr Pană'' din Baia Mare, în Grupa a 2-a a preliminariilor EURO 2018, după un gol primit în ultima secundă.

Petar Nenadic a adus victoria oaspeților, cu o aruncare în ultima secundă de joc, la capătul unui meci echilibrat.

Tricolorii au început bine meciul cu puternica formație a Serbiei și au condus cu 1-0, 2-1 și 4-3, oaspeții au avut apoi 5-4, dar România s-a desprins la 7-5. Echipa antrenată de Xavi Pascual a pierdut avantajul creat după două eliminări în decurs de doar zece secunde, sârbii reușind să întoarcă scorul (7-8). România a egalat, 8-8, dar meciul a fost întrerupt în min. 21 apoi mai bine de un sfert de oră din cauza unei probleme electrice la instalația de iluminat, în urma căreia s-au stins becurile de la poarta României. Defecțiunea a fost remediată în cele din urmă și jocul a fost reluat, dar întreruperea a scos din ritm echipa noastră, care a încasat patru goluri la rând, 8-12, oaspeții intrând la pauză cu un avantaj clar, 13-9.

România a început o cursă de urmărire și a reușit egalarea, 15-15, în min. 44, Serbia a condus din nou cu 18-16, dar România a egalat iar, finalul fiind foarte tensionat, cu Serbia conducând cu 22-20 în min. 56. Grigoraș și Ghionea au adus egalarea, 22-22, dar Serbia a avut ultimul atac și a reușit să obținp victoria.

O importanță în economia partidei a avut și faptul că România a ratat două aruncări de la 7 metri, prin Ghionea și Racoțea.

Au evoluat echipele:

România: Mihai Popescu, Ionuț Iancu — Georgică Cîntec, Marius Mocanu (3 goluri), Demis Grigoraș (3), Valentin Ghionea (8), Dan Racoțea (2), Marius Sadoveac (2), Alexandru Csepreghi, Radu Lazăr (1), Javier Humet Gaminde, Cristian Fenici, Chike Osita Onyejekwe (3), Dan Andrei Savenco, Răzvan Pavel. Selecționer: Xavier Pascual Fuertes.

Serbia: Strahinja Milic, Vladimir Cupara — Zarko Sesum (1), Darko Djukic (4), Petar Nenadic (7), Dobrivoje Markovic (2), Petar Djordjic (4), Rastko Stojkovic (1), Nemanja Ilic (1), Nemanja Zelenovic (2), Dalibor Cutura, Rajko Prodanovic, Ilija Abutovic, Drasko Nenadic, Mijajlo Marsenic, Marko Vujin (1). Selecționer: Jovica Cvetkovic.

Au arbitrat danezii Jesper Kirkholm Madsen și Henrik Mortensen, iar delegat EHF a fost Jiri Konecny (Cehia).

În Grupa a 2-a a preliminariilor EURO 2018, Belarus ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de Serbia, 4 puncte, România, 4 puncte, Polonia, 0 puncte.

Returul dintre Serbia și România e programat pe 7 mai la Kragujevac (21,00).

Primele două clasate și cea mai bună formație de pe locul al treilea în cele șapte grupe se vor califica la turneul final din Croația, programat între 12 și 28 ianuarie 2018.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”