UPDATE Hunedoara: Protest spontan la termocentrala Mintia

UPDATE Hunedoara: Protest spontan la termocentrala Mintia

Salariații Secției de termomecanică de la termocentrala Mintia au declanșat joi dimineața un protest spontan și au refuzat să intre în schimb, nemulțumiți de condițiile de muncă, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc.

Sursa foto: Sindicatul Solidaritatea Hunedoara / Facebook

Potrivit acestuia, protestatarii lucrează ca operatori în camera de comandă și asigură serviciile de sistem pentru trei grupuri energetice care sunt pornite la solicitarea Dispeceratului Energetic Național, atunci când este nevoie de energie electrică.

"Timp de doi ani, din lipsa banilor, angajatorul nu le-a mai asigurat salariaților din camera de comandă echipamentul de protecție, iar oamenii și l-au cumpărat pe banii lor. În același timp, fosta conducere a termocentralei a operat tot felul de majorări salariale, dar și angajări pe criterii politice. Oamenilor li se spune că nu sunt bani, în timp ce pentru alte angajări se găsesc fonduri", a declarat președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH).

El a explicat că angajații din tura de dimineață au cerut conducerii termocentralei și o întâlnire cu directorul general al CEH, însă acesta ar fi refuzat o discuție cu protestatarii, până vineri. Situația termocentralei va fi prezentată și Ministerului Energiei, sindicatul solicitând ca un reprezentant al instituției să vină la Mintia.

"Oamenii cer o regularizare a salariilor — mulți dintre protestatari având acum minim pe economie, măsuri de protecție socială în caz de disponibilizări și o schemă de sprijin pentru ce va rămâne funcțional din Mintia. Practic, oamenii vor să știe ce se va întâmpla, în continuare, cu termocentrala Mintia", a arătat Iștoc.

Liderul sindical a mai spus că activitatea din camera de comandă a termocentralei Mintia este asigurată joi dimineața de angajații din tura de noapte, care mai pot rămâne la serviciu timp de maximum patru ore. După orele prânzului, conducerea termocentralei va trebui să găsească o soluție pentru înlocuirea personalului care a fost în tura de noapte.

Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara alături de termocentrala Paroșeni și minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro