UPDATE Noi audieri în dosarul CNAS; 19 persoane chemate la DNA (surse)

UPDATE Noi audieri în dosarul CNAS; 19 persoane chemate la DNA (surse)

Procurorii DNA urmează să audieze luni mai multe persoane, în dosarul privind decontări ilegale de la CASMB, au anunțat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ar fi vorba de 19 persoane care ar urma să se prezinte în fața anchetatorilor.

Surse judiciare au precizat că procurorii ar extinde cercetările și în cazul altor persoane, dar și pentru noi fapte.

Conform surselor, fonduri din Sănătate ar fi fost fraudate pentru a fi utilizate preferențial în interes privat, dar și politic, în sensul acoperirii unor majorări salariale.

În acest dosar, în care s-au făcut percheziții la sfârșitul lunii august, sunt acuzați și foști șefi de la CNAS și CASMB.

Procurorii arătau că în cauză există date și probe că, prin activitățile infracționale desfășurate de inculpați, bugetul CASMB a fost păgubit cu 13.189.553,76 lei (aproximativ 3 milioane de euro).

Concret, arată anchetatorii, în perioada ianuarie 2016 — august 2017, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, prin care sume de bani în valoare totală de 13.189.553,76 lei din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București ar fi fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcționari din cadrul CASMB, sub protecția unor persoane din conducerea instituției, dar și din conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale