UPDATE O navă a Marinei SUA a tras focuri de avertisment în direcția unei nave iraniene în Golful Persic

UPDATE O navă a Marinei SUA a tras focuri de avertisment în direcția unei nave iraniene în Golful Persic

O navă de patrulare a Marinei SUA a tras marți focuri de avertisment în direcția unei nave iraniene care se apropiase la mai puțin de 140 de metri, a declarat un oficial al Ministerului Apărării american, relatează AFP și Reuters.

'Nava Marinei iraniene s-a apropiat cu viteză mare. Ea nu a răspuns semnalelor sau apelurilor, astfel că nava americană a fost nevoită să tragă focuri de avertisment', a declarat oficialul american sub rezerva anonimatului.

Nava americană USS Thunderbolt era însoțită de mai multe ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă americane, a mai spus oficialul american, care a precizat că vasul iranian părea să fi aparținut Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, unitatea de elită a regimului iranian, creată în 1979 de ayatollahul Khomeini.

Incidentul s-a produs la 03:00 ora locală (00:00 GMT), în nordul Golfului Persic.

După focurile de avertisment, nava iraniană s-a oprit, iar nava de patrulare americană, USS Thunderbolt, și-a reluat călătoria.

Acest episod este ultimul dintr-o serie de incidente în care au fost implicate nave americane și iraniene. În ianuarie, distrugătorul USS Mahan a tras trei semnale de avertisment în direcția a patru nave de luptă aparținând Gardienilor Revoluției Iraniene care s-au apropiat în mare viteză de ambarcațiunea americană ignorând cererile venite din partea acesteia de a încetini.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban