UPDATE Portugalia: Doi francezi și doi germani, răniți în explozia dintr-un imobil din Lisabona

UPDATE Portugalia: Doi francezi și doi germani, răniți în explozia dintr-un imobil din Lisabona

Doi francezi și doi germani au fost răniți duminică seara într-o explozie, urmată de un incendiu, într-un imobil dintr-un cartier popular din Lisabona, au anunțat autoritățile locale, preluate de AFP.

În total, incidentul s-a soldat cu cinci răniți. Aceștia sunt toți de naționalitate străină iar doi dintre ei se află în stare gravă, a indicat viceprimarul Lisabonei însărcinat cu protecția civilă, Carlos Castro, care menționase anterior un număr de șase răniți.

Doi francezi au fost spitalizați după ce au fost ușor răniți în timp ce mergeau pe stradă în momentul exploziei, a declarat acest oficial, citat de Publico.

Un cuplu german care locuia într-un apartament turistic închiriat de particulari a fost de asemenea rănit. Femeia a fost internată la un spital din capitala portugheză, în timp ce însoțitorul său a fost transportat spre spitalul din Coimbra, în centrul țării, după ce a suferit arsuri grave.

În momentul exploziei, circa zece oameni se aflau în interiorul imobilului din cartierul Alfama.

Incendiul provocat de explozie a fost pus sub control de pompieri într-un interval de aproximativ o oră.

Cauzele exploziei nu au fost stabilite oficial, dar, conform presei locale, locuitorii din zonă s-au plâns de un puternic miros de gaz în imobil.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?