UPDATE Prahova: Peste 6.000 de persoane în marș pe străzile Ploieștiului

UPDATE Prahova: Peste 6.000 de persoane în marș pe străzile Ploieștiului

Peste 6.000 de persoane mărșăluiesc sâmbătă seara pe străzile Ploieștiului, într-un cartier de blocuri, pe traseu continuând să se alăture și alți manifestanți.

*LIVE UPDATE Protest București: Manifestanții se îndreaptă către Piața Victoriei; 20.000 participă la marș (FOTO/VIDEO)

Protestatarii și-au dat întâlnire în centrul orașului, în fața Palatului administrativ, de unde au plecat apoi în marș spre sediul PSD, pe care l-au pichetat timp de aproape 60 de minute, iar apoi ulterior coloana a plecat către cartierul de nord al orașului.

Pe traseu, mii de persoane s-au alăturat celor ieșiți deja pe stradă, astfel că numărul manifestanților depășește 6.000, alți ploieșteni continuând să li se alăture pe drum.

Manifestanții se deplasează printre blocuri, iar locatarii ies la balcoane, îi filmează, îi salută și flutură steaguri în semn de solidaritate.

Coloana este însoțită de forțele de ordine, nefiind raportate incidente.

Prahova: Ultrașii Petrolului Ploiești s-au alăturat protestului; peste 2.000 de oameni în fața sediului PSD

Ultrașii echipei de fotbal Petrolul Ploiești s-au alăturat sâmbătă seara protestului care a început în centrul orașului, peste 2.000 de oameni aflându-se în jurul orei 19,30 în fața sediului PSD, unde blochează circulația și scandează împotriva social-democraților și a uvernului.

Peste 2.000 de persoane au plecat în marș din centrul orașului către sediul PSD aflat în apropiere, traficul fiind parțial afectat de deplasarea coloanei, care a fost așteptată în zona sediului partidului de câteva zeci de persoane, ultrași ai echipei petrolul Ploiești care scandau "Ultrașul nu e infractor și nici țap ispășitor" și care s-au alăturat protestului.

Jandarmii aflați la fața locului au purtat o scurtă discuție cu ultrașii asigurându-se că aceștia vor manifesta pașnic, fără a folosi materiale pirotehnice.

Ultrașii au cântat, mesajul lor fiind unul de susținere pentru protestatari și cauza lor. După aproximativ 10 minute coloana formată din mii de protestatari s-a pus din nou în mișcare însoțită de forțele de ordine.

Prahova: Peste 1,000 de persoane protestează la Ploiești

Peste 1.000 de persoane între care foarte mulți tineri, dar și familii cu copiii protestau sâmbătă seara, în jurul orei 19,00, în centrul municipiului Ploiești, aceștia scandând împotriva Guvernului, împotriva PSD și a ALDE și cerând anularea Ordonanței privind modificările din justiție.

Manifestanții afișează un banner de mari dimensiuni cu mesajul "Mai am doar 7 zile să-i opresc pe cei ce fără de milă ne jertfesc", dar și pancarte cu mesaje precum "Mi-a zis fi-miu: tati eu nu mai învăț, când cresc mare mă fac hoț", "Nu punem botul", "Marș de la Putere", "Abrogați și plecați", "Mama nu vrea pensie mărită, vrea nepoți cu viitor", "Marș la închisoare. Alta întrebare" și scandează "Luptăm uniți pe Dragnea să-l citim", "Liviu Dragnea ghinion, s-a trezit țara din somn", "Hoții", "ALDE și PSD aceeași mizerie", "Ne-ați furat ca hoții, în mijlocul nopții", "Abrogați și plecați".

Cea mai mare parte a manifestanților au fluiere și vuvuzele cu care fac în permanență zgomot, iar mulți dintre ei au și steaguri pe care le flutură, mulți dintre manifestanți având și câte o pancartă.

De asemenea, în zona protestului a fost amenajat un altar unde au fost puse două lumânări aprinse și coli cu mesaje precum "România s-a trezit pentru penali", "Abrogați și apoi plecați", "Dear UE, Beware of PSD thiefs inside! OUG 13 — Q.E.D. — Q.E.D — Q.E.D".

În fața altarului a fost amplasat pe trotuar un banner mare care-i înfățișează pe Liviu Dragenea, Sorin Grindeanu și Florin Iordache în spatele gratiilor, bannerul purtând mesajul "Subsemnații Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu și Florin Iordache am legalizat corupția. Altă întrebare !".

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro