UPDATE Proteste în București și în țară față de măsurile fiscale și proiectul de modificare a Legilor Justiției-mii de persoane în stradă

UPDATE Proteste în București și în țară față de măsurile fiscale și proiectul de modificare a Legilor Justiției-mii de persoane în stradă

Mii de persoane protestează în București și mai multe orașe din țară față de proiectul de modificare a Legilor Justiției și a OUG de modificare a Codului Fiscal.

Peste 1.000 de persoane au plecat în marș de la Piața Victoriei către sediul PSD de pe șoseaua Kiseleff. Jandarmii încearcă să îi comaseze pe protestatari pe o singură bandă de circulație, însă protestatarii au ocupat șoseaua Kiseleff. Circulația pe șoseaua Kiseleff este restricționată între Arcul de Triumf și Piața Victoriei.

* Aproximativ 1.000 de persoane protestează în centrul municipiului Cluj-Napoca. Manifestanții scandează lozinci anti-guvernamentale și au adus cu ei pancarte cu mesaje precum "Ziua sunt corporația, dar seara #rezist", precum și steaguri tricolore. După ce au manifestat o oră în centrul orașului, protestatarii au pornit în marș spre Prefectură.

* Circa 2.000 de persoane, potrivit organizatorilor, protestează duminică seara, în Piața Victoriei din Timișoara, împotriva Guvernului, a proiectului de modificare a Legilor Justiției, a trecerii obligațiilor fiscale de la angajatori în sarcina angajaților, dar și împotriva ''statului condus de hoți''.

''Nu vrem să fim conduși de hoți'', ''Rezistăm, nu cedăm'', ''Jos ciuma roșie'', ''Demisia'', ''Jos Tăriceanu, Dragnea și Dorneanu'', sunt câteva dintre lozincile care se aud în piață. Protestatarii au venit dotați cu vuvuzele, drapele tricolore și mesaje scrise. Ei vor pleca în marș spre Palatul Justiției și DNA.

* Aproximativ 800 de persoane au plecat de la Prefectura Brașov către Piața Sfatului. Protestatarii scandează în fata sediului PSD din Piața Sfatului lozinci anti-guvernamentale și împotriva PSD.

Câteva zeci de persoane au protestat și la Târgu Mureș, Ploiești, Galați, Bistrița, Iași, Tulcea, Baia Mare, Alexandria si Alba Iulia.

Protest în Piața Victoriei; câteva sute de persoane scandează lozinci antiguvernamentale

Câteva sute de oameni s-au adunat, duminică, în fața Guvernului, pentru a protesta împotriva OUG de modificare a Codului Fiscal, precum și a Legilor Justiției.

Cei prezenți scandează lozinci antiguvernamentale și anti-PSD, flutură steaguri tricolore și ale UE și bat în tobe.

Câteva sute de persoane protestează și la Cluj Napoca și Brașov, iar câteva zeci la Bistrița, Pitești, Galați, Alba Iulia, Baia Mare și Tulcea.

AGERPRES/(autori Daniel Alexandru Florea, Mihai Stoica, Otilia Halunga, Jana Pintili, Elena Stanciu, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”