UPDATE Spania: Partidul Popular câștigă alegerile legislative, dar nu obține majoritatea absolută (exit-poll)

UPDATE Spania: Partidul Popular câștigă alegerile legislative, dar nu obține majoritatea absolută (exit-poll)

Partidul Popular a câștigat alegerile generale din Spania, urmând să obțină între 114 și 124 de locuri în parlament, în condițiile în care majoritatea absolută necesită un număr de 176 de mandate, relatează Reuters, citând exit-poll-uri.

Potrivit exit-poll-urilor citate de Reuters, conservatorilor lui Mariano Rajoy le-ar lipsi între 52 și 62 de locuri pentru a obține majoritatea în parlamentul de 350 de locuri, ceea ce înseamnă că vor trebui să intre în alianță cu un alt partid pentru a guverna în următorii patru ani.

Socialiștii vor obține 79-85 de locuri în parlamentul spaniol, Podemos între 70 și 80 de locuri, iar Ciudadanos între 46 și 50 de locuri, informează exit-poll-urile citate.

Potrivit AFP, care citează un exit-poll diferit realizat de televiziune publică, Partidul Popular a câștigat alegerile cu 26,8% din voturi, iar Podemos a ieșit pe locul doi, cu 21,7% din voturi.

Potrivit EFE, Partidul Popular va putea conta pe 114-118 locuri, PSOE (socialiștii) — 81-85, Podemos — 76-80, iar Ciudadanos — 47-50.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?