UPDATE Suporterii, jucătorii și antrenorii dinamoviști și-au luat rămas bun de la Patrick Ekeng

UPDATE Suporterii, jucătorii și antrenorii dinamoviști și-au luat rămas bun de la Patrick Ekeng

Suporterii, jucătorii și antrenorii echipei Dinamo București și-au luat rămas bun de la Patrick Ekeng, al cărui trup neînsuflețit a fost depus vineri dimineața la stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, după ce a decedat la data de 6 mai, pe teren, în timpul partidei Dinamo - FC Viitorul din Liga I.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Peste 1.000 de suporteri, împreună de toți jucătorii, antrenorii, conducătorii și ceilalți angajați ai clubului Dinamo, au venit să îi aducă un ultim omagiu lui Patrick Ekeng, înainte ca trupul acestuia să plece în Camerun unde va fi înmormântat.

Convoiul cu sicriul fotbalistului a fost întâmpinat cu aplauze la intrarea în stadion.

Sicriul a fost depus pe o scenă instalată pe teren, la câțiva metri de locul în care în urmă cu o săptămână, în minutul 70 al partidei cu FC Viitorul, fotbalistul s-a prăbușit pe gazon suferind un stop cardio-respirator. Sicriul a fost învelit cu un steag alb-roșu cu sigla clubului Dinamo și drapelul Camerunului, iar în față a fost așezată o coroană pe care era scris cu flori numărul 14, purtat de jucător la Dinamo.

Doi preoți catolici au oficiat o slujbă de aproximativ 15 minute, în limbile franceză și română. La microfonul amplasat pe scenă au transmis mesaje emoționante trei suporteri dinamoviști, directorul sportiv Ionel Dănciulescu, iar căpitanul Paul Anton a înmânat familiei fanionul finalei Cupei României și un steag în culorile alb-roșu, precum și drapelul Camerunului. Natalia Ekeng, soția jucătorului dinamovist, a asistat la ceremonie îmbrăcată în alb.

După ce și-au luat rămas bun de la Ekeng, jucătorii și antrenorul Mircea Rednic au rămas lângă sicriu, iar suporterii au aprins fumigene în culorile alb și roșu și au scandat în mai multe rânduri numele lui Patrick Ekeng, precum și ''Te vom iubi mereu'' și ''Dinamo''. Ulterior, fanii prezenți au coborât de la Tribuna I și au trecut la rândul lor prin fața catafalcului lăsând flori.

A fost prezent și vicepreședintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Robert Pongracz, care a depus o coroană de flori din partea LPF.

Fanii au afișat mai multe bannere, atât la intrarea în Stadionul Dinamo, cât și în interior. Printre acestea se numără: 'Încă un câine a părăsit prematur haita / Peste durere pierderii să treceți sfidând soarta', 'Un gol în inima noastră', 'fotbaliști decedați, soldați asasinați, voi ce guvernați?', 'Este dezarmant să auzim întruna că medicii salvează, dar nu întotdeauna', 'O alta zi tristă în fotbalul mizer / Odihnește-te în pace câine rebel', 'Toți câinii merg în rai', 'Bon voyage, Patrick', iar în Peluza 'Cătălin Hîldan', locul galeriei dinamoviste, a fost arborat un steag negru. De altfel, de jur împrejurul terenului au fost arborate eșarfe de culoare neagră. De asemenea, pe tabela de marcaj a arenei a fost afișat un portret al lui Patrick Ekeng alături de numărul 14 pe care l-a purtat pe tricou și mesajul 'Patrick Ekeng — câine și după moarte'. De asemenea, pe tabelă au rulate imagini cu Patrick Ekeng și golul marcat de acesta în semifinala cu Steaua din Cupa României.

La final, cortegiul cu sicriul lui Patrick Ekeng a părăsit scena, a trecut prin dreptul fiecărei tribune și apoi a plecat spre Aeroportul Henri Coandă, însoțit de fanii dinamoviști. Avionul cu trupul neînsuflețit al lui Patrick Ekeng va decola spre Camerun în jurul orei 18,00.

Înmormântarea fotbalistului va avea loc zilele următoare, la Yaounde (Camerun), localitate unde Patrick Ekeng s-a născut în urmă cu 26 de ani, în 26 martie 1990.

Clubul Dinamo a anunțat că numărul 14, purtat pe tricou de Patrick Ekeng, a fost retras pentru totdeauna.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la 6 mai după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo și FC Viitorul Constanța (scor 3-3) .

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocașul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon și și-a pierdut cunoștința, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital unde s-a constat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon doar șapte minute mai devreme (minutul 63).

Procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și ofițerii din cadrul Serviciului Omoruri efectuează cercetări în cazul decesului jucătorului Patrick Ekeng sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în cauză fiind dispusă începerea urmăririi penale. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a constituit un dosar penal în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs decesul .

Potrivit medicului legist Abdo Salem, în urma autopsiei efectuate la Institutul Național de Medicină Legală s-a constatat că jucătorul dinamovist avea o problemă la inimă . "Am constatat inima mai mare și pentru un sportiv. (...) Această hipertrofie predispune la tulburări de ritm și stop cardiac. A avut o problemă cardiacă — aceasta a fost cauza decesului", a afirmat legistul, care a adăugat că se așteaptă în aproximativ 30 de zile și rezultatele investigațiilor toxicologice, histologice și imunohistologice.

Transferat în luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo în 11 meciuri, în trei competiții, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

În urmă cu 16 ani, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, deceda pe teren la vârsta de 24 de ani, în timpul unui meci amical desfășurat la Oltenița.
AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”