UPDATE Turcia: Explozie la Istanbul, aproape de stadionul lui Beșiktaș; cel puțin 20 de răniți, toți polițiști (ministru) VIDEO

UPDATE Turcia: Explozie la Istanbul, aproape de stadionul lui Beșiktaș; cel puțin 20 de răniți, toți polițiști (ministru) VIDEO

Cel puțin 20 de persoane au fost rănite, sâmbătă seara, la Istanbul, în explozia unei mașini capcană în apropierea unei dube a poliției, la stadionul echipei de fotbal Beșiktaș, conform ministrului de interne turc, Suleyman Soylu, preluat de EFE.

Toți răniții sunt polițiști, potrivit ministrului, citat de canalul NTV.

Explozia s-a înregistrat în jurul orei 19,30 GMT și imediat pe rețelele sociale au fost distribuite fotografii cu foc și coloane de fum în fața stadionului.

Potrivit ministrului, o mașină capcană a explodat aproape de o dubă a forțelor speciale ale poliției, situată aproape de stadionul unde, cu ceva mai mult de o oră înainte, se disputase un meci între echipele de fotbal Beșiktaș și Bursaspor.

Aceasta din urmă a precizat, potrivit Reuters, că niciunul dintre fanii săi nu pare să fi fost rănit în explozia din afara stadionului lui Beșiktaș.

"Am contactat grupurile noastre de fani. Pare să nu existe răniți în rândul fanilor noștri. Le dorim celor răniți recuperare rapidă", a arătat Bursaspor, pe contul său de Twitter.

EFE mai arată că ministrul Soylu, care se va deplasa de la Ankara la Istanbul pentru a investiga ce s-a întâmplat, a indicat că răniții sunt polițiști și că nu există până în prezent date despre persoane ucise.

Numeroase ambulanțe s-au deplasat la stadion, unde poliția a luat măsuri de securitate, iar zvonuri neconfirmate de tiruri în zone apropiate, atribuite ulterior chiar poliției, au semănat panică în Istanbul.

Stadionul Beșiktaș se găsește la mai puțin de 500 de metri de piața centrală Taksim din Istanbul, unde se găsesc numeroase hoteluri, aflate de asemenea în stare de maximă alertă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”