Ursula von der Leyen a anulat un controversat contract cu o firmă de PR

Ursula von der Leyen a anulat un controversat contract cu o firmă de PR

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anulat în primăvara acestui an un contract controversat cu o companie de relaţii publice fondată de un fost redactor-şef al tabloidului german Bild, relatează miercuri politico.eu.

Von der Leyen a angajat firma Storymachine în timpul perioadei de tranziţie dinaintea confirmării sale ca preşedinte al Comisiei Europene, în decembrie 2019. Compania i-a furnizat consultanţă legată de prezenţa sa în social media.

Von der Leyen a pus capăt contractului la ''începutul lui mai'', a declarat Eric Mamer, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, într-un răspuns pe e-mail, la scurt timp după ce au apărut ştiri conform cărora şefa executivului comunitar continuase să plătească personal firma şi după ce a preluat conducerea Comisiei.

Criticii au denunţat lipsa de transparenţă din jurul acestui contract şi au întrebat de ce Ursula von der Leyen nu a folosit serviciile din interiorul Comisiei, ei temându-se că firma de PR respectivă ar putea influenţa mesajele transmise de şefa executivului UE.

La vremea respectivă Eric Mamer a respins criticile respective, afirmând că activitatea de consiliere desfăşurată de Storymachine se reduce la analize retrospective despre "modul în care prezenţa sa personală şi o serie de postări de-ale sale pot fi îmbunătăţite, prin taguri şi linkuri'' şi despre cum poate fi realizat cel mai bun mix de "text, video, imagini, grafice etc.''

Detalii ale contractului, inclusiv costurile acestuia, nu au fost furnizate, în pofida unei cereri de acces la documente, formulată de Politico.

În această săptămână, Mamer a afirmat că Ursula von der Leyen a pus capăt relaţiei contractuale cu Storymachine întrucât "nu mai este nevoie de serviciile'' acestei firme. Ea nu a semnat vreun alt contract pentru a înlocui serviciile furnizate de Storymachine.

Firma Storymachine a fost creată în 2017 de Kai Diekmann, fost redactor-şef al Bild, Philipp Jessen şi Michael Mronz.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu