Ursula von der Leyen: Întâlnire ''constructivă'' cu prim-ministrul Florin Cîţu pe tema PNRR

Ursula von der Leyen: Întâlnire ''constructivă'' cu prim-ministrul Florin Cîţu pe tema PNRR

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul român, Florin Cîţu, au avut o întâlnire ''constructivă'' marţi la Bruxelles pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"Mulţumesc prim-ministrului Florin Cîţu pentru întâlnirea constructivă. Lucrăm împreună cu România pentru a finaliza un plan solid de redresare şi rezilienţă, cât mai curând posibil. Progrese bune în ceea ce priveşte reformele'', a scris şefa Comisiei Europene pe marţi seara pe Twitter.

 

 

Sursa foto: Ursula von der Leyen/Twitter


Potrivit oficialului european, aprobarea Deciziei privind sistemul de resurse proprii de cãtre toate statele membre este un pas necesar pentru ca fondurile #NextGenerationEU să circule.

 

Înaintea vizitei la Bruxelles, premierul Florin Cîţu a declarat cã doreşte sã se asigure cã resursele pe care România le va primi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţã vor merge în sectoarele cu cea mai mare productivitate din economie.

 

 "Eu merg acolo ca sã-i asigur pe partenerii europeni că acest Guvern este Guvernul care va face şi reforme. PNRR are douã componente: are componentã de reforme, pe care am asumat-o prin Strategia fiscal-bugetarã (...) şi ne-o asumãm şi aici în PNRR, şi are o parte de investiţii, iar acolo mesajul meu este clar că România are anumite priorităţi pe care le doreşte incluse în PNRR", a explicat Cîţu marţi la finalul unei vizite efectuate în judeţul Satu Mare.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…