USR: Deszăpezirea stațiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice

USR: Deszăpezirea stațiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice

Uniunea Salvați România (USR) susține că invocarea sesizărilor privind deszăpezirea stațiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice, menționând totodată că analizează căile legale prin care cei care au împiedicat un consilier municipal să-și exercite mandatul să fie trași la răspundere.

"USR protestează împotriva modului în care Gabriela Firea și majoritatea PSD au împiedicat-o pe Ana Ciceală, consilier general, să-și exercite mandatul potrivit legii, la dezbaterea ce a avut loc sâmbătă, 7 ianuarie, în Consiliul General al Municipiului București privind demiterea conducerii RATB. Interpelarea prin care consiliera USR arăta ca demiterea conducerii RATB este ilegală și că va produce prejudicii bugetului Capitalei a fost oprită de către președintele de ședință Culea Marian Orlando (PSD) care a făcut semn agenților de pază să o evacueze pe Ana Ciceală din sală", se arată într-un comunicat transmis, luni, de USR.

Reprezentanții Uniunii au anunțat că vor cere informații privind statutul agenților de pază, considerând că "ar fi extrem de grav" dacă aceștia ar fi personal detașat de la Poliția Locală București.

"Gabriela Firea a instigat ea însăși agenții de pază împotriva Anei Ciceală strigând, în vacarmul creat de majoritatea PSD deranjată de afirmațiile consilierei USR, 'Luaț-i microfonul!', în loc să le ceară colegilor de partid să-i permită să-și încheie interpelarea. Asta în condițiile în care Primarul General este invitat în ședințele CGMB fără drept să conducă ședința. Mai mult, Gabriela Firea a început să facă o declarație politică împotriva USR și a Anei Ciceală, pe timpul alocat USR", se arată în comunicat.

Potrivit USR, Ana Ciceală a încercat să atragă atenția că, prin convocarea CGMB în termen de 24 de ore, fără o reală urgență, Gabriela Firea a încălcat legea.

"USR este de părere că sesizările invocate privind deszăpezirea stațiilor RATB reprezintă un pretext pentru a instala în fruntea RATB o echipă de prieteni politici ai Gabrielei Firea, din moment de schimbarea conducerii s-a produs fără o justificare scrisă. Numirea noului CA RATB s-a făcut în totală lipsă de transparență, membrii interimari fiind propuși și votați fără să existe o minimă prezentare a competențelor profesionale ale acestora. Gabriela Firea l-a susținut pe Sorin Adrian Mihail, consilier general PSD, pentru funcția de director al RATB, invocând experiența sa anterioară, doar prin viu grai", a menționat sursa citată.

Reprezentanții USR au adăugat că, "prin crearea unei situații absurde, Gabriela Firea s-a sustras întrebărilor adresate de Ana Ciceală" în legătură cu lipsa rapoartelor justificative din proiectul de hotărâre și asupra consecințelor adoptării "unei hotărâri ilegale care deschide calea unui proces pentru plata unor daune" ce ar urma să fie achitate din banii bucureștenilor.

"USR a propus printr-un amendament declanșarea procedurii de selecție independentă și transparentă a noilor administratori. Acest amendament nu a fost votat, ceea ce arată că Gabriela Firea și consilierii PSD sunt interesați doar de numirea discreționară a unor persoane aservite în funcțiile publice, plătite din banii bucureștenilor. De asemenea, consilierii USR îi solicită Gabrielei Firea să asigure deszăpezirea tuturor trotuarelor și străzilor, nu numai a celor principale. Tocmai în acest sens am propus un proiect care ar trece deszăpezirea trotuarelor în sarcina prestatorilor de servicii de curățenie, pe care Gabriela Firea refuză să-l introducă pe ordinea de zi. Deși Gabriela Firea declară că are toleranță zero pentru incompetență, dumneaei dă dovadă de incompetență gravă și iresponsabilitate în exercitarea mandatului", a declarat Ana Maria Ciceală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro