Uțoiu (ANP): Dacă până la comunicarea deciziei instanței Voiculescu va fi externat, punerea în libertate se va face de la penitenciar

Uțoiu (ANP): Dacă până la comunicarea deciziei instanței Voiculescu va fi externat, punerea în libertate se va face de la penitenciar

Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Carmen Uțoiu, a declarat, marți, pentru AGERPRES că, dacă până la comunicarea deciziei instanței Dan Voiculescu va fi externat din spitalul public unde se află, punerea în libertate se va face de la Penitenciarul Rahova.

"În urma comunicării deciziei de către instanță privind punerea în libertate, administrația Penitenciarului Rahova ia toate măsurile necesare pentru punerea în libertate a persoanei în cauză. În acest moment, persoana custodiată se află internată într-un spital public (...). Locul efectiv de unde va fi pus în libertate va fi stabilit în urma unui act medical, în sensul că, dacă până la primirea tuturor documentelor de la instanța competentă deținutul se află internat în continuare într-un spital public, se va deplasa la spitalul public un lucrător al Biroului de evidență din Penitenciarul Rahova pentru îndeplinirea formalităților necesare de punere în libertate. Dacă până la comunicarea deciziei instanței de judecată către Penitenciarul Rahova deținutul e externat și revine în custodia acestui penitenciar, va fi pus în libertate de la sediul Penitenciarului Rahova", a menționat Uțoiu.

Cu referire la formalitățile care trebuie îndeplinite, ea a precizat că orice deținut are un dosar individual cu elemente precum acte medicale, toate fișele întocmite în baza activităților de reintegrare, bunuri personale la penitenciar și trebuie să intre în posesia lor; se face identificarea deținutului, se mai completează niște documente specifice, ulterior are loc punerea în libertate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…

4 Români, aveți încredere în președintele vostru, nu vă va dezamăgi!

5 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…