Vă miră că Zgonea, nepotul lui Priboi, mâna dreaptă a lui Năstase, face atâta TĂRĂBOI?

Vă miră că Zgonea, nepotul lui Priboi, mâna dreaptă a lui Năstase, face atâta TĂRĂBOI?

Cică Valeriu Zgonea nu e acoperit. E doar nepotul binefăcătorului său, colonelul SIE Ristea Priboi, fostul om bun la toate al lui Adrian Năstase. „Băieții”, care sunt acum într-o mare derută, l-au activat pe Valerică, să-și mai plătească din datorii. Că ce ajungea el, prostovanul, în viață, dacă nu erau „Ei”? Însă pesediștii nu vor scăpa așa ușor cum cred ei după ce-l elimină pe Zgonea. Scandalul va continua. Penalul va ieși iar la rampă. Cu omul lui...

Ristea Priboi a absolvit Şcoala de Securitate de la Băneasa (1968) şi a lucrat în Direcţia de Informaţii Externe, ocupând funcţia de adjunct al generalului Nicolae Pleşiţă. După 1990 s-a înscris în PDSR, apoi PSD, şi a continuat să facă parte din SIE. A fost trecut în rezervă în anul 1997.

Fostul ofiţer şi politician a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, în dosarul "Mătuşa Tamara", alături de fostul premier al României, Adrian Năstase, şi de fostul şef de la Prevenirea Spălării Banilor, Ioan Melinescu, fiind, ulterior, achitat de ÎCCJ. Fugit din ţară între anii 2005 şi 2008 din cauza acestui dosar, Priboi a intrat într-un con de umbră, timp de câţiva ani. Din 2010, numele său reapare în diferite afaceri legate de energie. 

Valeriu Zgonea: Astăzi, împăratul este gol. PSD se îndreaptă cu pași repezi și cu ochii închiși către prăpastie

Președintele Camerei Deputaților a lansat noi atacuri la adresa președintelui PSD. Social-democratul Valeriu Zgonea a declarat în această dimineață că nu-și schimă opiniile și că Liviu Dragnea ar trebui să plece de la șefia partidului.

„Eu cred că PSD trebuie să fie condus de oameni decenți, responsabili și corecți. Mi-am afirmat cu tărie, întotdeauna, principiile și valorile, în interior dar și public. Să nu ne facem că nu înțelegem. Astăzi, împăratul este gol. PSD se îndreaptă cu pași repezi și cu ochii închiși către prăpastie. Este datoria mea să spun lucrurilor pe nume. Funcția aceasta, pe care mi-au dat-o colegii mei într-un congres, mă obligă să blochez moartea partidului sub povara problemelor unor lideri”, a declarat Valeriu Zgonea.

„Pe de altă parte, nu eu am venit și nu m-am ales singur în funcția de președinte executiv sau în funcția de președinte al Camerei Deputaților. Principiile și valorile mele au corespuns atunci cu principiile și valorile PSD. Dacă astăzi ele nu mai corespund este datoria colegilor mei să ia o decizie”, a mai spus el.

Întrebat ce va face dacă va fi exclus din partid și nu va mai avea susținere pentru șefia Camerei Deputaților, Zgonea a declarat că „viața merge înainte!”

„Eu cred că mi-am făcut datoria cu cinste și cu onoare, am respectat principiile și valorile social-democrate. Am spus în congres aceste lucruri, le-am repetat în interiorul partidului și le-am spus și public”, a precizat el, adăugând că își cunoaște limitele.

„Eu cred că sunt suficienți de mulți oameni cinstitți și corecți în acest partid care pot să asigure conducerea interimară. Nu trebuie să-i lăsăm pe cei care astăzi candidează sub povara problemelor liderilor săi. Este datoria noastră, ca Partid Social modern, dacă nu vrem să rămânem un partid cu o singure voce. Laude conducătorului iubit! Dacă opinia mea nu corespunde cu opinia sutelor de mii de membri, atunci cei care mi-au dat această funcție trebuie să decidă dacă această funcție corespunde principiilor și valorilor social-democrate”, a precizat Valeriu Zgonea.

El a refuzat să răspundă dacă ar fi dispus să preia conducerea partidului. „Îmi cunosc foarte bine limitele. Eu cred că sunt suficienți de mulți oameni cinstiți și corecți care pot să modernizeze acest partid și care pot să asigure conducerea interimară”, a mai spus el.

„PSD trebuie să fie condus de oameni integri, decenți și responsabili. Asta e opinia mea și nu mi-o schimb. Am mai trecut prin astfel de momente. Sunt membru și voi rămâne un membru fidel. Dacă voi fi demis sau mi se retrage sprijinul, mă supun deciziilor lor. Tot ei sunt cei care au decis ca eu să fiu președinte executiv sau președintele Camerei Deputaților”, a menționat Zgonea. 



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...