Vâlcea: Alunecarea de teren de la Alunu: A șaptea gospodărie evacuată; traficul rutier pe DJ 605 C deviat

Vâlcea: Alunecarea de teren de la Alunu: A șaptea gospodărie evacuată; traficul rutier pe DJ 605 C deviat

O nouă acțiune de evacuare a unei gospodării are loc duminică în comuna vâlceană Alunu, unde din cauza alunecării de teren au fost evacuate alte șase gospodării de la jumătatea lunii mai și până în prezent, a anunțat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Alexandru Concioiu.

El a precizat că acțiunile de evacuare se desfășoară conform unei decizii adoptată săptămâna trecută de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, în două etape, întâi oamenii, apoi animalele și bunurile.

Față de săptămâna trecută, când masele de pământ alunecat se aflau la aproximativ 30 de metri de drumul județean , acum alunecarea a ajuns în imediata apropiere a drumului menționat.

Dincolo de drumul județean, pe direcția frontului de alunecare, se află trei gospodării, iar la aproximativ 100 de metri se află râul Olteț.

Reprezentantul Prefecturii Vâlcea a mai anunțat devierea traficului rutier de pe DJ 605 C pe o rută ocolitoare, începând de duminică, în condițiile "pericolului iminent" ca masele de pământ alunecat să acopere o porțiune din drumul județean menționat.

"Având în vedere alunecarea de teren din localitatea Alunu, punctul Gropile, ca urmare a pericolului iminent de traversare a drumului județean DJ 605 C de către halda de steril și pentru siguranța cetățenilor din localitatea Alunu, s-a dispus, începând cu data de 11 iunie 2017, devierea circulației pe o rută ocolitoare, respectiv un drum de tarla paralel atât cu râul Olteț cât și cu drumul județean, pe o lungime de 2,7 Km. În zonă au fost amplasate indicatoare rutiere, în acest sens, de către reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri — Vâlcea", se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea, remis duminică AGERPRES.

Alunecarea de teren de la Alunu a fost observată pe 10 mai, în punctul "Gropile", situat în extravilanul localității, pe latura sudică a haldei de steril de la Cariera Berbești Vest. Alunecarea de teren a înaintat și pe 16 mai masele de steril au ajuns la patru gospodării, care au fost evacuate treptat, în perioada 16-20 mai.

În cele patru gospodării evacuate în luna mai locuiau patru familii formate din 14 persoane.

În perioada 1-3 iunie au fost evacuate încă două familii formate din câte trei persoane.

AGERPRES / (AS — autor: Cristina Matei, editor: Marius Frățilă, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”