Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Vâlcea: Alunecarea de teren de la Alunu: A șaptea gospodărie evacuată; traficul rutier pe DJ 605 C deviat

O nouă acțiune de evacuare a unei gospodării are loc duminică în comuna vâlceană Alunu, unde din cauza alunecării de teren au fost evacuate alte șase gospodării de la jumătatea lunii mai și până în prezent, a anunțat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Alexandru Concioiu.

El a precizat că acțiunile de evacuare se desfășoară conform unei decizii adoptată săptămâna trecută de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, în două etape, întâi oamenii, apoi animalele și bunurile.

Față de săptămâna trecută, când masele de pământ alunecat se aflau la aproximativ 30 de metri de drumul județean, acum alunecarea a ajuns în imediata apropiere a drumului menționat.

Dincolo de drumul județean, pe direcția frontului de alunecare, se află trei gospodării, iar la aproximativ 100 de metri se află râul Olteț.

Reprezentantul Prefecturii Vâlcea a mai anunțat devierea traficului rutier de pe DJ 605 C pe o rută ocolitoare, începând de duminică, în condițiile "pericolului iminent" ca masele de pământ alunecat să acopere o porțiune din drumul județean menționat.

"Având în vedere alunecarea de teren din localitatea Alunu, punctul Gropile, ca urmare a pericolului iminent de traversare a drumului județean DJ 605 C de către halda de steril și pentru siguranța cetățenilor din localitatea Alunu, s-a dispus, începând cu data de 11 iunie 2017, devierea circulației pe o rută ocolitoare, respectiv un drum de tarla paralel atât cu râul Olteț cât și cu drumul județean, pe o lungime de 2,7 Km. În zonă au fost amplasate indicatoare rutiere, în acest sens, de către reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri — Vâlcea", se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea, remis duminică AGERPRES.

Alunecarea de teren de la Alunu a fost observată pe 10 mai, în punctul "Gropile", situat în extravilanul localității, pe latura sudică a haldei de steril de la Cariera Berbești Vest. Alunecarea de teren a înaintat și pe 16 mai masele de steril au ajuns la patru gospodării, care au fost evacuate treptat, în perioada 16-20 mai.

În cele patru gospodării evacuate în luna mai locuiau patru familii formate din 14 persoane.

În perioada 1-3 iunie au fost evacuate încă două familii formate din câte trei persoane.

AGERPRES / (AS — autor: Cristina Matei, editor: Marius Frățilă, editor online: Daniela Juncu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UAUU! Fifore, din cauza asta te-a schimbat Dragnea? Dezvăluiri și documente șocante despre MAFIA PSD din Minis…

2 Cod ROȘU! DIICOT, cu PSD la butoane, a cerut dosarul 10 August de la Parchetul militar „pentru studiu”. Se ana…

3 SURSE PSD face mari presiuni la CCR pentru invalidarea referendumului pe justiție inițiat de președinte! Dorne…

4 BREAKING Începe ÎNGROPAREA României! Parlamentul a votat Legea Pensiilor, cu impact bugetar de 33 miliarde de …

5 Zegrean / Adoptarea Codului Administrativ prin OUG nu se justifică sub nicio formă! Dacă am avea o Curte Consti…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!