Vâlcea: Două monede din aur cu valoare de tezaur, recuperate de polițiști în urma unor percheziții domiciliare

Două monede din aur cu valoare de tezaur, emise de BNR cu ocazia comemorării a 190 de ani de la nașterea revoluționarului pașoptist vâlcean Nicolae Bălcescu, au fost recuperate de polițiști în urma a două percheziții domiciliare în localitățile Vlădești și Râmnicu Vâlcea, într-un dosar de delapidare.

"Ieri, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au efectuat 2 percheziții domiciliare, pentru recuperarea a două monede din aur. Aceste percheziții au avut loc în localitățile Vlădești și Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare. Din cercetări a reieșit că, la începutul acestui an, un bărbat, în vârstă de 66 de ani, ar fi sustras două monede din aur, puritate 99,9 la mie, de 31,1 grame fiecare, emise de Banca Națională Română, cu ocazia comemorării a 190 de ani de la nașterea lui Nicolae Bălcescu și donate muzeului din localitatea cu același nume, în anul 2007", a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu

Potrivit acesteia, în urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicat cele două monede, urmând a fi lăsate în custodia muzeului, până la finalizarea verificărilor. Cercetările urmăresc probarea întregii activități infracționale a bărbatului suspectat de furt.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta