Vâlcea: Mircia Gutău, validat primar al municipiului reședință

Tribunalul Râmnicu Vâlcea l-a validat, miercuri, pe Mircia Gutău, câștigătorul alegerilor din 5 iunie, drept primar al municipiului reședință de județ.

Decizia Tribunalului vine după ce, în primă instanță, Judecătoria din Râmnicu Vâlcea invalidase candidatura acestuia pe motiv că "nu existase o hotărâre judecătorească privind reabilitarea acestuia după ispășirea pedepsei cu închisoarea".

Mircia Gutău a fost ales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea la alegerile din 5 iunie 2016, din partea Partidului Ecologist Român, cu voturile a 45% din cetățenii prezenți la vot. Săptămâna trecută Judecătoria Râmnicu Vâlcea a decis invalidarea alegerii acestuia, "pentru neîndeplinirea condiției de eligibilitate constând în inexistența unei hotărâri judecătorești definitive prin care s-a aplicat interdicția exercitării dreptului de a fi ales".

Gutău a fost primar al Râmnicului din partea PDL între anii 2004 — 2010, acesta fiind condamnat definitiv la închisoare în două dosare de corupție.

În motivarea hotărârii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, publicată luni, se afirmă că "Nu există nicio dovadă că infractorul astfel condamnat ar fi fost reabilitat din aceste condamnări. De altfel, având în vedere ultima condamnare, nici nu ar fi putut fi reabilitat având în vedere faptul că ultima condamnare a fost dispusă în anul 2014, iar termenul de reabilitare judecătorească, iar nu de drept, stabilit de lege în cazul de față este de 4 ani și se calculează de la data ultimei condamnări, potrivit art. 166 alin. 1 lit. a din Codul penal".

AGERPRES/(A — autor: Liviu Popescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

5 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb