Vâlcea: Un depozit de materie primă al Oltchim a ars complet într-un incendiu

Depozitul numărul 2 de materii prime al combinatului vâlcean Oltchim a ars în totalitate în noaptea de marți spre miercuri, neînregistrându-se victime.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Vâlcea au reușit să lichideze miercuri în jurul orei 03.10 incendiul de pe platforma chimică a combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, după cum a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Declanșarea incendiului a fost anunțată marți la ora 23.56, la o hală de depozitare a materialelor folosite în procesul de producție, flăcările manifestându-se inițial pe aproximativ 350 mp. Până la stingerea acestora, au ars materiale depozitate în interiorul halei (folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos etc.), suprafața afectată totalizând aproximativ 1.000 mp.

De asemenea, a fost afectată structura din beton armat a halei în care erau depozitate materialele cuprinse de flăcări. După trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins. La operațiune au participat 71 de pompieri militari ai ISU Vâlcea cu 15 autospeciale de intervenție și 28 de pompieri civili cu patru autospeciale din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență (SPSU) Oltchim, echipaje ale SAJ Vâlcea și forțe de ordine din cadrul IPJ Vâlcea. În sprijinul pompierilor au acționat și forțe ale SPSU CET Govora.

La ora 03.10 a fost anunțată lichidarea incendiului, pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea și cei de la Garda de Intervenție Băile Govora retrăgându-se în dispozitiv.

Nu au fost înregistrate victime, iar emanațiile de fum și gaze rezultate de în urma incendiului nu au pus în pericol populația civilă din imediata apropiere.

La fața locului se lucrează pentru stabilirea cauzei și a împrejurărilor care au dus la producerea incendiului.

Din primele informații a ars complet depozitul numărul 2 de materii prime lichide, pagubele produse putând afecta producția în perioada următoare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing