Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 milion de lei pentru apă și canalizare în Slatina

Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 milion de lei pentru apă și canalizare în Slatina

Firma Aceti din Slatina a semnat un nou contract cu Compania de Apă Olt pentru extinderea și reabilitarea rețelei de apă potabilă și canalizare din Slatina, potrivit SICAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice).

Sunt vizate lucrări pe străzile Tineretului, Văilor, Cireasov, gen. Aurel Aldea, prelungirea Tunari și Vederii din Slatina. Contractul a fost atribuit prin procedură simplificată, fără licitație, după ce doar firma Aceti a depus o ofertă. Valoarea contractului este de 945.000 de lei fără TVA.

Potrivit DNA și altor informații coroborate din declarațiile de avere și presa locală, firma Aceti este controlată de Darius Vâlcov, fostul primar PDL din Slatina, ex-ministru PSD de Finanțe, fost consilier al premierului Dăncilă și amic al fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Darius Vâlcov este judecat la Înalta Curte tocmai pentru comisioane primite astfel încât Compania de apă Olt să acorde contracte pentru lucrări la rețelele de apă și canalizare unor firme agreate. În 2018, Vâlcov a primit 8 ani de detenție, însă sentința a fost anulată ca urmare a deciziei CCR privind nespecializarea completurilor de 3 judecători în materie de corupție și procesul se judecă de la zero.

Cine e firma ACETI din Slatina. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Aceti este deținută de Gheorghe Aurel Deaconu (67 de ani) din Olănești și firma Topnef Reciclare din Slatina. Aceasta din urmă este deținută de Nicolae Cristian Deaconu (38 de ani).

Până în 2016, acționarul principal al Aceti a fost firma Rupiah, însă aceasta din urmă a cooptat în societate firma Topnef Reciclare și pe Gheorghe Aurel Deacinu și apoi le-a cesionat acțiunile.

La firma Topnef Reciclare este angajată Andreea-Carmen Cismaru, soţia lui Cristian Cismaru, city manager-ul Slatinei, vărul şi fost consilier personal al lui Darius Vâlcov, potrivit declaraţiei de avere a lui Cismaru, coroborate cu informații din presa locală.

Foto: fragment din declarația de avere din 2018 a lui Cristian Cismaru, vărul și fostul consilier personal al lui Darius Vâlcov

Potrivit declarațiilor de avere ale lui Cismaru, soția sa, Andreea, a fost reporter la Olt TV, stația locală de televiziune controlată de Vâlcov prin firma Enero Prod Slatina.

În plus, presa locală a mai notat și că Gheorghe Aurel Deaconu este ginerele lui Tudor Popa, asociat cu fostul senator de Olt, Ion Toma, în firma Scadt din Slatina.

Potrivit Registrului Comerțului, firma Rupiah este deținută acum tot de Gheorghe Aurel Deaconu (99,96%) și Adriana Popescu (0,04%). În 2018, cei doi acționari ai firmei Rupiah au aprobat vânzarea vilei din strada Stockholm unde, potrivit DNA, Darius Vâlcov voia să își deschidă galerie de artă. Vila a fost cumpărată de soții Călin și Andreea Ciubotaru.

Foto: vila lui Vâlcov din strada Stockholm, București; Sursa: tintaonline.ro

Ce spunea DNA. În rechizitoriul dosarului DNA în care Darius Vâlcov a fost condamnat inițial la 8 ani de detenţie cu executare se arată că firma Aceti din Slatina era controlată de Vâlcov prin intermediul firmei Rupiah. Vâlcov ar fi controlat firma Rupiah prin intermediul lui Ovidiu Ramba și al Geaninei Rita Bobicu, despre care presa locală susține că ar fi o ”miliardară de carton” și ar fi pornit în afaceri de jos, de la vânzarea de gogoși.

„Fapta inculpatului Vâlcov Darius Bogdan – care, în calitate de primar, senator, ministru a deţinut şi administrat în fapt, prin intermediul unor persoane interpuse, începând din anul 2011 şi până în prezent, Contis Company, Contis Consulting Company, Millenium Tophografica, Societatea Civilă de Avocaţi Ciobanu şi Asociaţii, Enero Prod, City Hotel & Lounge şi Rupiah – Aceti (….) a efectuat, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, prin intermediul persoanelor legal învestite în acest sens, operaţiuni financiare, ca acte de comerţ (tranzacţii financiare aferente operaţiunilor comerciale ce au decurs din contractele comerciale încheiate, a dispus cu privire la schimbarea formei juridice a societăţilor, la schimbarea asociaţilor şi administratorilor, la achiziţionarea de imobile, asigurarea spaţiului locativ, a stabilit contravaloarea cesiunilor, a dispus şi facilitat încheierea de contracte comerciale şi documente fiscale, s-a implicat constant în activitatea financiară a societăţilor, prin asigurarea banilor necesari aporturilor de capital, a solicitat date privind starea financiară a firmelor şi a dispus cu privire la transferul de bani), incompatibile cu funcţiile deţinute şi a încheiat tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, obţinând pentru sine un folos în cuantum de 2.272.200 lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii (….), respectiv efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale”, se arată în rechizitoriul lui Vâlcov.

Context. Darius Vâlcov este acuzat în două dosare penale aflate pe rolul instanţelor de un prejudiciu total de aproape 3 milioane de euro. În schimb, el are sechestru pe bani şi bunuri (printre care 3 lingouri de aur, 172 de tablouri şi piese de mobilier) în valoare de doar 2 milioane de euro. Preluare: G4Media.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane