Valerie Cioloş: Sunt îndrăgostită de România,vreau să rămânem aici după ce premierul termină mandatul

Valerie Cioloş: Sunt îndrăgostită de România,vreau să rămânem aici după ce premierul termină mandatul

Valerie Cioloş Villemin a afirmat că este îndrăgostită de România de 20 de ani şi nu ar dori să plece din ţară după ce premierul Dacian Cioloş îşi va încheia mandatul, dar a subliniat faptul că mereu îşi face planuri şi Dumnezeu "se amuză" de ea schimbându-le.

Soţia premierului Dacian Cioloş a spus într-un interviu acordat, marţi, postului de radio Europa FM , că are "în plan" să nu părăsească România după ce soţul său îşi va încheia mandatul de prim-ministru, dar şi-a exprimat temerea că au mai fost situaţii în care ceea ce dorea nu s-a petrecut.

"Aş vrea să stau aici. De fapt, din '98, mă simt de aici. Pentru mine, plecarea în Republica Moldova, în Belgia, a fost doar intermezzo, am rămas ataşată în principal de România. Eu aş vrea să rămân aici, dar mereu îmi fac planuri şi Dumnezeu se amuză cu mine şi le modelează altfel", a spus Valerie Cioloş Villemin.

Ea a afirmat că este îndrăgostită de România de 20 de ani, înainte de a-l cunoaşte pe Dacian Cioloş.

"Iniţial am vrut să mă duc departe, în lume, şi mi-am dat seama că diferenţele culturale nu ajutau la apropierea sufletească cu oamenii şi de asta am ales să vin în Europa de Est şi România a venit cam firesc. Din toate poveştile România mă atrăgea şi am ajuns în cazul unei înfrăţiri, în '95, două săptămâni. A fost o primă gustare aşa, o primă...Dar în '96 am rămas şase luni în cadrul unei lucrări de diplomă şi atunci m-am îndrăgostit de oameni, de ţară, aşa tare", a spus Valerie Cioloş.

Ea a adăugat că primul contact pe care l-a avut a fost cu locuitorii unor comune din judeţul Vâlcea, fiind atrasă de deschiderea, de autenticitatea şi de ospitalitatea locuitorilor.

"Eram în mai multe comune, în sate, şi oamenii, deschiderea lor, autenticitatea lor adică eşti ceea ce eşti şi nu te prefaci şi am fost extraordinar de bine primiţi. Ne duceam la oameni şi mă primeau în casa lor, povesteau viaţa lor, fără chestii tabu, fără reţinere", a povestit Valerie Cioloş.

Soţia premierului a afirmat că atunci i-a fost "clar" că va reveni în România după ce îşi va definitiva studiile în Franţa. Ea a revenit cu o viză turistică, care atunci avea valabilitate 3 luni, şi era nevoită să iasă şi să reintre în ţară până la finalul acelei perioade pentru a i se pune o altă viză pe paşaport astfel încât să poată beneficia de o altă perioadă de şedere de trei luni.

"Am fost odată doar cât să trec graniţa cu maşina şi am revenit", a dezvăluit ea. Valerie Cioloş a mai spus că îi plac proverbele şi obicieiurile româneşti, dar şi să poarte ie.

"Îmi place să văd bunicile în faţa porţii când stau pe bănci şi se uită, vorbesc şi te salută când treci şi ador când vacile vin de la păşune şi îşi găsesc singure casa", a adăugat ea.

Soţia premierului a evocat amintiri şi din perioada în care şi-a desfăşurat activitatea în Republica Moldova şi a precizat că deşi a lucrat numai în mediul urban, oamenii de acolo aveau caracteristici similare cu cei din România.

"Am manageriat un proiect legat de francofonie şi lucram cu licee, în oraş, nu cu comunele, în rural, aşa că nu pot compara acest aspect, dar la oameni, am găsit nişte oameni ca şi românii, extraordinar de deschişi, foarte autentici, curajoşi şi muncitori", a spus ea.

Valerie Cioloş, întrebată de ce este o prezenţă discretă:Nu e cazul să mă bag unde nu-mi fierb oile... unde nu îmi fierbe oala 

Soţia premierului Dacian Cioloş, Valerie Cioloş Villemin, a afirmat că intenţionează să rămână şi pe mai departe discretă în viaţa publică pentru că nu are un rol oficial şi nu e cazul să se bage "unde nu-i fierbe oala", ea dorind să se ocupe în continuare de muzică şi de dezvoltare personală.

Valerie Cioloş Villemin a făcut aceste afirmaţii în cadul unui interviu acordat Europa FM cu ocazia Zilei Femeii, în momentul în care moderatoarea a întrebat-o dacă doreşte să rămână o prezenţă discretă în viaţa publică sau în viitor vrea să se implice.

"Nu am rol oficial şi nu e cazul să mă bag unde, cum se spune, nu îmi fierb oile?", a întrebat-o ea pe moderatoare.

"Oala", i-a răspuns aceasta.

"Oala, oala, oile", a repetat Valerie Cioloş Villemin râzând.

De asemenea, întrebată de moderatoare care perioadă din activitatea lui Dacian Cioloş a fost mai dificilă, respectiv cea de ministru al Agriculturii, de comisar european sau de prim-ministru, Valerie Cioloş Villemin a afirmat că toate funcţiile în care ai obligaţia de a servi "cetatea" sunt foarte dificile pentru că implică o mare responsabilitate faţă de oameni.

"Eşti acolo să serveşti, să fii în serviciul oamenilor şi te străduieşti să faci tot ceea ce e mai bine cu mult sacrificiu personal şi chiar dacă faci tot ce crezi tu că este bine, iese bine, mi se par cele mai delicate momente din viaţă.(...) E altceva, când ai tu firma ta şi o faci pentru tine şi dacă greşeşti îţi asumi tu treburile. Când ai o funcţie de stat şi când vrei să ajuţi şi să fii în serviciul oamenilor e o mare, mare, mare responsabilitate", a spus Valerie Cioloş Villemin.

Referitor la propria activitate, soţia premierului a enumerat mai multe proiecte în care este implicată, proiecte de dezvoltare personală dedicate tinerilor, "Academia doamnelor", proiect destinat femeilor, dar şi alte iniţiative de dezvoltare locală.

De asemenea, Valerie Cioloş a afirmat că şi-a redescoperit o veche vocaţie, muzica, a înregistrat deja un album, iar în prezent lucrează cu tineri liceeni la organizarea unui concert interactiv.

"Am redescoperit această pasiune, de fapt am fost obligată să-mi pun cariera între paranteze într-un fel şi acum îmi dau seama, la vârsta mea, că de fapt asta mă împlineşte mai mult decât orice aş face", s-a destăinuit ea.

''Să fim noi însene'', a fost urarea ei de 8 martie.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...