Vasile Dîncu (PSD): Noi nu suntem judecători, nu îl vom judeca noi pe Claudiu Manda

Vasile Dîncu (PSD): Noi nu suntem judecători, nu îl vom judeca noi pe Claudiu Manda

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că social-democraţii nu se pot erija în judecători şi că nu îl vor judeca ei, în acest moment, pe europarlamentarul Claudiu Manda, care a fost trimis în judecată de DNA.

"Noi nu suntem judecători, nu îl vom judeca noi pe Claudiu Manda. Noi îl considerăm, înainte de a fi vinovat, de a fi declarat vinovat, îl considerăm colegul nostru. Noi nu ne putem erija în a fi judecători în acest moment. Colegul nostru ne explică că este total nevinovat, dar până la proba contrarie este rezonabil să nu judecăm noi destinele unor oameni numai pentru că este politician. (...) Dacă este o sentinţă de condamnare, statutul nostru spune că îşi pierde calitatea de membru de partid oricine este condamnat şi atunci nu va mai fi colegul nostru, se va retrage cu siguranţă singur", a declarat Vasile Dîncu, duminică, într-o emisiune la Digi 24.

Întrebat dacă PSD nu va mai vota în Parlament împotriva începerii unei cercetări penale sau a trimiterii unui dosar în judecată, liderul social-democrat a răspuns: "Cu siguranţă nu va mai vota. Este una din hotărârile noastre pe care le am discutat, le-am şi probat în câteva cazuri. Credem că justiţia trebuie să facă dreptate. Noi nu putem să blocăm justiţia în a face dreptate. Avem încredere în justiţie şi să sperăm că ne va confirma această încredere în viitor".

În opinia sa, "orice membru de partid care a fost reabilitat, şi-a ispăşit pedeapsa are dreptul să îşi revendice un loc în partid". "Nu a existat o tradiţie în partid de a-şi aduce înapoi foştii preşedinţi, mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au auto-exclus. Este o problemă care, până la urmă, ţine şi de modul în care liderul de partid a ştiut să îşi construiască echipa şi i-a respectat el pe ceilalţi din partid", a mai spus Vasile Dîncu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 Expo-nuri în Poliția Română?

5 „Zeiţa Mamă” a unei secte din SUA a fost găsită mumificată după ce a băut argint coloidal ca leac anti-COVID-1…