Vaslui: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul femeii care a leșinat imediat după externare

Vaslui: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul femeii care a leșinat imediat după externare

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unei paciente în vârstă de 53 de ani, care a leșinat într-o stație de autobuz la scurt timp după ce fusese externată, femeia decedând apoi în spital.

'Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă', a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Femeia s-a prezentat sâmbătă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vaslui, unde familia acuză că ar fi fost tratată superficial, aceasta suferind un accident vascular cerebral într-o stație de autobuz, la scurt timp de la externarea făcută în aceeași zi. Rudele susțin faptul că femeia s-a prezentat la spital cu hipertensiune, dureri de cap și constipație, fiind externată după cinci ore, timp în care i s-au făcut doar niște analize și o clismă, fără ca aceasta să fie consultată de un medic neurolog. După ce a suferit accidentul vascular cerebral, femeia a fost adusă din nou la spital, internată în secția de Neurologie și transferată ulterior la Secția Anestezie Terapie Intensivă, unde a decedat după patru zile.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, în cadrul unității medicale a fost demarată o anchetă administrativă.

'Este în derulare o anchetă care va stabili dacă în acest caz cadrele medicale au procedat corespunzător. Nu ne putem pronunța înainte de rezultatele acestei anchete', a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Și Direcția de Sănătate Publică Vaslui a demarat o anchetă în acest caz.

AGERPRES / (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...