Vaslui: Peste 11 kilograme de cannabis, confiscate de poliţiştii de criminalitate organizată; două persoane au fost arestate

Vaslui: Peste 11 kilograme de cannabis, confiscate de poliţiştii de criminalitate organizată; două persoane au fost arestate

Peste 11 kilograme de cannabis, peste 160 de grame de ketamină şi peste 100 de comprimate de ecstasy au fost confiscate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, în urma unor acţiuni coordonate de procurorii Biroului teritorial Vaslui al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Captura de droguri a fost făcută după ce în perioada 31 ianuarie- 1 februarie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vaslui au organizat un flagrant şi au efectuat şase percheziţii domiciliare, dintre care trei pe raza judeţului Vaslui şi trei pe raza judeţului Iaşi, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc şi mare risc.

În urma acţiunilor, două persoane, un bărbat de 37 de ani şi o femeie de 38 de ani, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis de Tribunalul Vaslui. Acestea sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic şi introducerea în ţară de droguri de risc şi mare risc.

"Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada mai 2018 - ianuarie 2019, cele două persoane ar fi introdus în ţară droguri de risc şi mare risc, de tip ketamină şi amfetamine, care ar fi provenit din Germania şi Olanda. Ulterior, persoanele în cauză ar fi comercializat drogurile respective, fără drept, pe raza municipiului Iaşi. De asemenea, a rezultat faptul că cei doi ar fi cultivat droguri de mare risc, de tip cannabis, pe care ulterior l-ar fi comercializat, en-gros, în municipiul Iaşi. În urma acestor activităţi, poliţiştii au descoperit 11,7 kilograme de cannabis, 169 de grame de ketamină şi peste 100 de comprimate de ecstasy", se precizează în comunicatul IGPR.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, dar şi al autorităţilor judiciare din Germania. AGERPRES / (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”