Vela: Guvernul a aprobat constituirea stocurilor de urgenţă medicală pentru epidemii; vor fi achiziţionate şi scanere termice

Vela: Guvernul a aprobat constituirea stocurilor de urgenţă medicală pentru epidemii; vor fi achiziţionate şi scanere termice

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi constituirea stocurilor de urgenţă medicală pentru epidemii şi măsurile privind instituirea carantinei printr-o ordonanţă de urgenţă care prevede şi achiziţionarea unor scanere termice pentru dotarea celor 16 aeroporturi din ţară.

"S-a aprobat constituirea stocurilor de urgenţă medicală pentru epidemii şi alte evenimente generatoare de victime multiple. Achiziţia produselor stocurilor de urgenţă medicală se va realiza potrivit prevederilor legale privind achiziţiile publice, sens în care Guvernul a desemnat prin această ordonanţă Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate din subordinea Ministerului de Finanţe ca instituţie abilitată pentru organizarea şi derularea procedurilor de atribuire în vederea încheierii de acorduri-cadru", a declarat după şedinţa de guvern ministrul afacerilor interne, Marcel Vela.

El a adăugat că prin această OUG este abilitat ministrul Sănătăţii să decidă "instituirea carantinei pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate ca măsură de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor în cazul epidemiilor, pandemiilor sau situaţiilor de urgenţă de sănătate publică internaţională declarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii".

"În următoarele 45 de zile, prin ordin comun al Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Sănătăţii, se vor aproba un nomenclator al produselor de stocuri de urgenţă medicală şi metodologia de utilizare, de scoatere şi de dare în folosinţă gratuită, totodată, fiind prevăzută şi reîntregirea stocurilor", a spus Vela.

Ministrul a mai menţionat că OUG prevede şi achiziţionarea unor scanere termice pentru a dota aeroporturile din Bucureşti şi din ţară. "Cinci pentru Aeroportul Henri Coandă Bucureşti şi câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pentru fluxul de intrare şi unul pentru fluxul de ieşire", a precizat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”