Venezuela: Guaido s-a întors în ţară, guvernul păstrează tăcerea

Guvernul venezuelean păstra tăcerea marţi, la o zi după revenirea în ţară a principalului său opozant, Juan Guaido, preşedinte interimar autoproclamat, întâmpinat la aeroport de către mai mulţi ambasadori europeni şi americani, relatează AFP.

''Sunt prinşi în contradicţiile lor. Ei nu ştiu cum să răspundă poporului Venezuelei'', a estimat marţi Guaido, întrebat despre tăcerea preşedintelui Nicolas Maduro şi a guvernului său, inclusiv în media.

Liderul opoziţiei are prevăzute pentru marţi întâlniri cu sindicate şi funcţionari, în perspectiva unui guvern de tranziţie, potrivit unui anunţ al său.

Mii de persoane l-au aşteptat luni la Caracas pe Guaido, salutat de asemenea din principalele oraşe ale ţării, în timp ce el se întorcea în ţară ''în pofida ameninţărilor'', inclusiv cea referitoare la o posibilă arestare a sa.

Maduro l-a avertizat săptămâna trecută pe Guaido că va trebui să dea explicaţii în faţa justiţiei pentru că a încălcat o interdicţie de ieşire din ţară pentru a merge în Columbia.

Ca măsură de precauţie, circa doisprezece ambasadori occidentali şi latinoamericani l-au aşteptat la aeroport, ''ca martori ai democraţiei şi libertăţii, pentru ca preşedintele Guaido să poată intra'' în ţară, declara reprezentantul Franţei la Caracas, Romain Nadal.

Guaido a fost mai întâi în Columbia pentru a încerca să deschidă culoarul de trecere a ajutorului umanitar masat la frontiere, după care a întreprins un turneu în patru ţări ale continentului. Revenirea lui în ţară reprezintă o provocare pentru Maduro, pe care SUA, îndeosebi, l-au avertizat de mai multe ori în legătură cu orice tentativă împotriva lui Guaido.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …