Venezuela: Poliția a distrus 2.000 de arme într-o piață din Caracas

Venezuela: Poliția a distrus 2.000 de arme într-o piață din Caracas

Poliția din Venezuela a distrus miercuri aproape 2.000 de carabine și pistoale într-o piață din Caracas, în contextul în care noul ministru de interne, Nestor Reverol, a relansat o campanie îndelung amânată de control asupra armelor într-o țară grav afectată de violența armată, relatează Reuters.

Ministrul de interne a declarat că evenimentul marchează un nou efort pentru a-i dezarma pe venezueleni, printr-o combinație de confiscări și un program de schimb, în cadrul căruia deținătorii de arme pot primi în locul acestora bunuri electrice.

Venezuela are cea de a doua rată a criminalității din lume, iar găștile din cartierele sărace au intrat în posesia a tot mai multe arme în ultimii ani, într-o perioadă în care recesiunea tot mai profundă a redus resursele de care dispune poliția.

Găștile își obțin de multe ori armele chiar de la polițiști, furându-le sau chiar cumpărându-le de la polițiști corupți, susțin experții.

Președintele Nicolas Maduro l-a promovat pe Reverol în această lună, la câteva zile după ce SUA l-au acuzat pe fostul șef de la antidrog că a luat mită de la traficanții de droguri.

"Vom aduce dezarmare și pace", a spus Reverol presei, în timp ce polițiștii distrugeau armele, mare parte dintre ele vechi sau fabricate la domiciliu.

Venezuela s-a dotat și cu o tehnologie laser pentru a marca muniția, a spus Reverol, într-o tentativă de a ține evidența cartușelor date forțelor municipale și federale.

Experții susțin că mare parte din muniția folosită pentru a comite crime în Venezuela este fabricată în unități de stat și apoi vândută de polițiști corupți

.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…