Venezuela/coronavirus: Guvernatorul Caracasului, un aliat-cheie al lui Maduro, a decedat de COVID-19

Venezuela/coronavirus: Guvernatorul Caracasului, un aliat-cheie al lui Maduro, a decedat de COVID-19

Guvernatorul capitalei venezuelene Caracas, Dario Vivas, un aliat-cheie al preşedintelui Nicolas Maduro, a decedat joi la vârsta de 70 de ani, în urma infecţiei cu noului coronavirus, transmit Reuters şi dpa, citând surse oficiale.

Vivas, membru de rang înalt al partidului socialist, anunţase la 19 iulie pe Twitter că fusese testat pozitiv cu coronavirus şi urma să intre în autoizolare.

'A murit în luptă (...) având grijă de sănătatea sa şi de noi toţi în această bătălie grea împotriva pandemiei COVID-19', a scris vicepreşedintele Delcy Rodriguez pe aceeaşi reţea de socializare.

Dario Vivas este primul responsabil venezuelean de prim rang care moare din cauza COVID-19, deşi mai mulţi dintre aceştia au fost testaţi pozitiv.

Ministrul petrolului, Tareck El Aissami, a anunţat miercuri că s-a vindecat la o lună de la infectare, iar vicepreşedintele partidului socialist, Diosdado Cabello, se află sub tratament.

Venezuela a raportat miercuri un număr total de 29.088 de infectări şi 247 de decese. Cifrele sunt printre cele mai scăzute din America de Sud, însă doctori şi politicieni din opoziţie avertizează, citând date furnizate de cadre medicale, că, probabil, bilanţul real este mult mai ridicat, având în vedere întârzierile în testare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /