Verizon preia operațiunile de bază ale Yahoo! pentru 4,83 miliarde de dolari

Verizon preia operațiunile de bază ale Yahoo! pentru 4,83 miliarde de dolari

Gigantul american din domeniul Internetului - Yahoo! a anunțat luni că a ajuns la un acord cu operatorul de telecomunicații Verizon Communications Inc pentru a-i vinde operațiunile sale de bază în schimbul sumei de 4,83 miliarde de dolari, informează AFP.

Operațiunile de bază ale Yahoo! includ renumitele servici online precum Yahoo News sau Yahoo Mail. Achiziția, care ar urma să se finalizeze în 2017, exclude însă lichiditățile Yahoo!, un portofoliu de licențe precum și participațiile pe care grupul le deține la grupul chinez Alibaba și Yahoo Japan.

"Yahoo este o companie care a schimbat lumea și va continua să facă același lucru prin combinația sa cu Verizon și AOL", a declarat directorul general de la Yahoo!, Marissa Mayer, într-un comunicat de presă.

La rândul său, directorul general de la Verizon, Lowell McAdam a precizat că operațiunile de bază ale Yahoo! vor fi incluse în aceași divizie cu cele ale AOL, în ideea de a crește veniturile din publicitatea online. Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a achiziționat anul trecut AOL, alt nume important din sectorul Internetului, pentru 4,4 miliarde de dolari.

Yahoo! a fost înființat în 1994 și în prezent este unul din giganții Internetului cu aproximativ 11.000 de angajați la nivel mondial. Marissa Mayer, numită în fruntea Yahoo! în vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, a anunțat la începutul lunii februarie că are intenția de a analiza mai multe "alternative strategice" pentru operațiunile de bază din domeniul Internetului și de asemenea să reducă efectivele companiei cu 15%.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front